maanantai 8. lokakuuta 2012

Sievää säilytystä

Tiinu antoi hyväksynnän miun torstaiselle maaseutu-pakoretkelle sillä ehdolla, että askartelen taas jotain kivaa. Ei tarvii kahdesti käskeä!

Yöpöytien maalipintojen kuivumista odotellessa väsäilin makkarin ylijäämätapeteista ja nurkista löytyneistä purnukoista säilytysrasioita:

Ja totta kai heti näkyy rasvaiset sormenjäljet tuolla purkin kyljessä, pfff.
Matalampaan purkkiin tein reiän kanteen ja se toimii nyt virkkuulankapurkkina. Se on tosi ärsyttävää kun lankakerä karkaa aina milloin minnekin pölyiseen nurkkaan (yleensä sohvan alle) virkatessa. No ei karkaa enää! Eikä muuten sotkeudukaan kovin pahasti. En tosin ole useammalla langalla vielä testannut... 

Korkeampi purnukka on vanha kamu eli Pringles-tuubi. Siitä tein säilytystorvelon vanutupoille, kun minusta ne rökötti niin ikävän näköisesti rumassa muovipussissaan vessan naulakossa. Purkin pohjaan veistin puukolla ja peltisaksilla (ja vähän muillakin epämääräisillä työvälineillä mitä nyt käteen sattui) aukon, josta vanun voi nykäistä ilman että tarvii joka kerta aukoa kantta ja yläreunaan laitoin lenksun josta ripustaminen onnistuu trés kätevästi. Voilá! 

Tarvesaineet tällä kertaa oli 
  • purkkeja (Pringles-, vohveli-  ynnä muut purtelot on mainioita.)
  • tapetinjämiä
  • tapettiliisterin jämiä
  • Decoupage-askartelulakkaa
  • viivotin, lyijykynä, mattoveitsi
Lisäksi maalasin tuon matalamman purkin kannen mustalla spraymaalilla kun se oli ruman ruskea. Tähän päivään mennessä en tosin ole vielä onnistunut löytämään menetelmää, jolla se maali myös oikeasti kestäisi tuollaisessa öljyisenmuovisessa kannessa, eli tuonkaan spraymaalin kestävyydestä ei ole mitään takeita. Ainakin siinä on jo nyt pari naarmua joista se ruskea paistaa läpi, pöh. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti