tiistai 23. lokakuuta 2012

Kuopion keikan tuliaiset

Eilisaamuna olin vallan tohkeissani kun aamu valkeni kauniin kuuraisena ja aamupäivä menikin pitkälti takapihalla heiluessa kun ei vaan malttanut olla sisällä. 


Takapihalla heiluminen tarkoitti käytännössä muun muassa viikonlopun ostosten valokuvaamista ja muuta randomia vammailua. Onneksi on aita välissä, ettei naapurit pidä ihan omituisena.

Vaatepuoltahan tuolta reissulta ei tullut ostettua (onneksi!) mitenkään hirveästi. Yhdet paksut legginsit ja pehmeänpörröisenlämmin harmaa fleece-huppari olivat järkevän (kotona aikansa kuluttavan) järkinaisen järkevät ostokset.  Sen fleece-takin vaihtoehtona oli huikean hieno, tummansininen vakosamettijakku jossa oli - iiih - nahkapaikat kyynärpäissä! Fleeceä vai vakosamettia, kas siinä dilemma. Lopulta järki ratkaisi, ja ostin halvemman ja tarpeellisemman fleecenutun muuten vain älyttömän paljon päheämmän vakosamettijakun sijasta. Ehkä se jakku joskus tulee alennukseen. 

Ikean ostokset on enimmäkseen tässä. Jotenkin puolivahingossa tuli kerättyä kaikenlaista metallikamaa. Uunivuokassa isäntä saa kypsytellä porsaankyljyksiä, muki menee hammasharjan kaveriksi, koukut keittiöpyyhkeille ja kulhoon voi tehdä vaikka salaatin. Tuo takana oleva hökötys on alkuperäiseltä funktioltaan viinipulloteline, mutta mie ajattelin sulloa sen meidän roskakaappiin muovipussien säilömishärveliksi. Saanpahan sen kolmannen roskasankon metallipurkkien kierrättämiseen, hahaa! 

Kuvasta puuttuu vain suuri muovinen säilytysloota, johon on tarkoitus tellätä kaikki talvella käyttökelvottomat kengät ja viedä se varastoon. Opin muuten sen laatikon etiketistä, että vauvoja ei saa laittaa laatikkoon. Miusta kun olis ollu niin kätevää. (Opin myös sen, että noita laatikoita ei kannata ostaa muualta jos on suunnitteilla reissu Ikeaan. Terveisin hintaero muihin nähden noin -10 euroa.) 


Ja ihan vähän piti jo ennakoida tulevia aikoja: Pieni joulupukki löytyi Ikeasta ja kuusenmuotoinen pannunalunen kirppikseltä. Tosin ajattelin ihan vaan ronskisti ripustaa sen oveen, seinälle tai ikkunaan. Ei meillä koskaan mitään pannunalusia kuitenkaan käytetä ja tuo on ihan liian hieno semmoseen tarkoitukseen. Nämä menee vielä jonnekin komeron perimmäiseen syöveriin odottamaan otollisempia aikoja, ensin mie otan vielä viimeisenkin ilon irti syksystä ennen kuin siirrytään seuraavaan sesonkiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti