keskiviikko 24. lokakuuta 2012

NaNoWriMo tulee, oletko valmis?

Ensi torstaina se alkaa! Marraskuun ensimmäisenä päivänä pyörähtää jälleen käyntiin National Novel Writing Month eli tuttavallisemmin NaNoWriMo, jonka perimmäinen tarkoitusperä on kannustaa ihmisiä kirjoittamaan. Tässä tapauksessa kirjoittamaan 50 000 sanan pituinen romaani kuukaudessa.
Se on ihan älyttömän hauskaa eikä ollenkaan mahdotonta, terveisin olen osallistunut kolmena vuonna ja voittanut kahdesti. Viime syksynä oli vähän muita kuvioita sotkemassa keskittymistä joten voitto jäi haaveeksi ja sanamäärä muistaakseni jonnekin 20 000 paikkeille. Ja romaanini henkilöt jumiin Moskovaan. 

Tässä vaiheessa tarkennettakoon, että kukin siis kilpailee itsensä kanssa, ja voittoon tarvitaan vain 50 000 sanaa määräaikaan eli marraskuun viimeiseen päivään klo 23.59 mennessä.

Itse en tänä vuonna edes haaveile osallistumisesta, kun on tuo yksi penteleen gradu joka huohottaa niskaan. Toki voisi yrittää kirjoittaa gradun kuukaudessa, mutta veikkaan että jälki ei olisi ihan toivotunlaista. NaNoWriMon kauneushan on tosiaan ajatuksessa "ei se laatu, vaan se määrä". Eli tarkoitus ei missään nimessä ole kirjoittaa kuukaudessa valmista, julkaisukelpoista romaania vaan ihan vain karkea luonnos joka saa polveilla ja hypähdellä ja tehdä kaikkea kummallista kirjoitusvirheineen päivineen. Pointti on se, että yhtään romaania ei kirjoiteta kerralla täydelliseksi, vaan tärkeintä on että saa itsestään irti sen ensimmäisen luonnoksen jota sitten voi halutessaan editoida ja muokata. Tai sitten ei, niin kuin esimerkiksi minun tapauksessani. Minä kirjoitan vain ja ainoastaan sen ensimmäisen luonnoksen, jota en koskaan näytä kenellekään mutta vitsit että se on hauskaaNaNoWriMo sopii kaikille, jotka ovat koskaan haaveilleet kirjoittavansa romaanin. Vaikka vain kerran, ihan vähän, mielensä perimmäisessä sopukassa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.nanowrimo.org, joten sinne vain kaikki joita vähänkään alkoi kiinnostaa! Koska mikään ei ole hienompaa kuin istua arki-iltana irkkupubin tai jonkin kahvilan nurkassa läppärin tai muistikirjan kanssa ja olla oman elämänsä Hemingway tai J.K.Rowling. 

Kuvat lähteestä www.nanowrimo.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti