maanantai 22. lokakuuta 2012

Kuopion keikka

Viikonloppua vietettiin lähtemällä tyttöporukalla Kuopioon ostosreissulle. Kun kello soi lauantaiaamuna seitsemältä tuntui vähän siltä että onko tässä nyt mitään järkeä, mutta kyllä hyvän asian vuoksi kannattaa uhrata muutama tunti aamu-unia. Seura oli enemmän ja vähemmän pirteää ja päivä valkeni vastoin kaikkia odotuksia aurinkoisena joten mikäs meillä oli huristellessa kohti Kuopiota. 
Puoli yhdentoista aikaan oltiin perillä ja alkoi ankara puotikierros. Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin iski näläkä joten otettiin suuntimat kohti King's Crownia jonka T oli bongannut netistä ja jota oli kehuttu hyväksi ruokapaikaksi. Melkein meinattiin jo kääntyä ovelta pois, kun näytti siltä että paikka on tupaten täynnä. Ystävällinen pariskunta kuitenkin vapautti oman pöytänsä meidän käyttöön, joten ei tarvinnut lähteä etsimään evästä muualta. 


Ja oliko muuten ruoka ehkä hyvää! Itse tilasin härkäleivän kanttarellikastikkeessa ja ensimmäisen suupalan jälkeen olin ihan taivaissa. Tytöt söivät muun muassa katkarapurisottoa ja talon hampurilaisen eikä niissäkään kuulemma ollut valittamista. Tunnelma oli mukava ja tarjoilu ystävällistä, joten voin kyllä suositella paikkaa muillekin Kuopion kävijöille.  


Ruuan jälkeen käytiin vielä tarkastamassa kirpputori Citypörssi, ja täytyy sanoa että melko ankea ja suttuinen vaikutelma paikasta kyllä jäi. Ahtaat käytävät ja pienet, sotkuiset myyntipaikat eivätt tehneet mitenkään hyvää vaikutusta ja hinnat oli melko kovia. Eniten hiersi ilmiselvä rahastaminen tavaroilla, joita saa *krhm* Ikeasta paljon halvemmalla.

Seuraavaksi suunnattiinkin siis Ikeaan. Alun perin oli puhe, että jätetään se kokonaan väliin kun siellä menee kuitenkin niin hirveästi aikaa. Sitten kuitenkin alkoi itse kukin vähän fiilistellä että no jos kuitenkin mentäis kun ois semmosta ja tämmöstä pientä ostettavaa sieltä. Sitten sovittiin, että kierretään ensin keskustassa ja sitten jos vielä jaksetaan niin lähdetään Ikeaan. Ja ei mitenkään liene yllättävää, että kyllähän me jaksettiin.


Tyttöjen kanssa oli kivaa kierrellä, kun ei ollut kiirettä eikä hoppua mihinkään. Itse keräsin lähinnä pientä käyttötavaraa, mutta mukaan lähti myös pari vähän isompaa pakkausta joiden autoon mahtuminen olikin sitten oma jännitysmomenttinsa.

Olin ihan innoissani kun huomasin, että Ikeasta saa yhä aivan samannäköistä junaratasettiä jollainen meillä oli lapsena (ja on kai se vieläkin jossain tallessa). Sitä piti jäädä toviksi ihailemaan ja hypistelemään. Siitä tosin pöyristyin, että nykyisin noiden palikoiden liitoskohdat on muovia! Sitä tuhisin ja puhisin tovereille, että eihän tämmönen nyt ole mistään kotoisin, kyllä ne MINUN nuoruudessa oli puuta niin kuin muutkin osat! Melkein tekis mieli etsiä meidän junarata porukoiden luota ja leikkiä vähän. Ihan vähän vain.


Kotimatkalle lähdettiin auto äärimmilleen sullottuna ja yhden pienen hirvivälikohtauksen (ei se kyllä silloin ihan niin pieneltä tuntunut!) jälkeen päästiin turvallisesti perille. Yöksi mentiin toveri S:n luo ja ilta meni mukavasti rupattelun, saunomisen ja lämpimien leipien merkeissä. Tuntui melkein joululta, kun kaikki istuivat lattialla availemassa ostosnyssäköitään ja ihailemassa saaliitaan. 

Seuraavana aamuna paistelin tyttölöille amerikkalaisia pannukakkuja ja sitten tehtiin vielä kirppiskierros ennen kuin suuntailtiin kukin kotia kohti. Kirpputorikeikalta mukaan lähti varsin vähän mitään, mutta ehkä parempi niin.

Reissun saaliita esittelen sitten huomenissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti