sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sunnuntaimarttailua: virkattu keittiörätti

Kun kaikki muut niin mieki! Eli siis kun vähän jokaisessa käsityöblogissa on tullut viime aikoina vastaan  puhetta bambu- ja hamppulangasta ja niistä tehdyistä keittiöpyyhkeistä ja tiskiräteistä niin mie innostuin kans kokeilemaan. (Esimerkiksi täältä ja täältä voi käydä vilkuilemassa mallia.) Viime viikolla kävin kyselemässä lankapuodista ja bambulankaa löytyi, joten ei muuta kuin äitiltä virkkuukoukkua lainaan ja sopivan joutilasta hetkeä odottelemaan.

Tänä iltana se sopivan joutilas hetki sitten koitti, joten otin koukun kauniiseen käteen ja ekana eteen tuli pienehkö tenkkapoo: mie osaan virkata tasan ketjua ja kiinteää silmukkaa. Hesarin virkkuuohje ei siis hirveästi lämmittänyt, kun ei ollut kovinkaan tarkkaa havaintoa siitä, kuinka pylväs syntyy. Onneksi netin ihmeellinen maailma on täynnä ohjeita for dummies -hengessä. Viivin virkkausnetti tarjoili ystävällisesti idioottivarman ohjeen siihen, kuinka pylvästä alkaa syntymään. Jee! 

Ja parin tunnin koukunheiluttelun jälkeen tulos oli tämä: 


Vähän kiero ja näyttää enempi pannulapulta, mutta mie osasin! Jos tuon laittais vielä pingotukseen vähäksi aikaa niin ehkä se kierouskin siitä häviäis. Mutta kuka nyt tiskirättiä tuolleen tasaisesti mihinkään ees levittelee? Eli eihän sitä kukaan edes näe että se on vähän mutkalla. Se on vaan sitä persoonallisuutta, sano. 

3 kommenttia:

 1. Miekin tein joku aika sitten bambulangasta tiskirätin. Tosin paljon rumempi kun toi sun :D Mutta nuo lankarätit on paljon parempia kuin kaupasta ostetut, hyvin lähtee joku kuivahtanut tahrakin pöydästä ja kuulemma paljon hygieenisempikin kuin kaupan rätit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tänään eka kertaa testasin tuota ja hyvin pyyhkii! (Hihi, huono sanaleikki. Öh.) Mutta tosiaan, tuosta hygieniasta ja pesukoneenkestävyydestä on paljon saanut kiitosta nuo bambulankarätit, ne voi kuulemma pestä ihan kuudessakympissä ja käyttää uudestaan. Jonkun perus cifonetin kanssa ei tulis ehkä ekana mieleen. :P Mie veikkaan että näitä löytyy tänä jouluna ihmisten lahjapaketeista!

   ...Höh, nyt mie lipsautin.

   Poista