lauantai 15. syyskuuta 2012

Maailman helpointa askarreltavaa: Jääkaappimagneetit

Tulin pitkällisen harkinnan jälkeen siihen tulokseen, että jääkaapin ovi ei vaan voi olla ilman tavaraa. Kaikissa miun jääkaapeissa on aina roikkunut ovessa jotain, joten nyt joutuu Olli-parka sopeutumaan siihen, että kohta jääkaapin alkuperäistä valkoista pintaa ei enää erota kaiken paperilappusälän alta. Vai miten se nyt oli.

Tähän tarkoitukseen halusin pieniä, kivoja, ei-turistisälä-magneetteja, ja päätin että helpoin tapa saada mieleisiä on tehdä itse. Ja näin yksinkertaista se on: 

Tarvitaan
- erikokoisia magneetteja (esim. askarteluliikkeestä)
- pikaliimaa 
- nappeja, kolikoita ja muita pieniä, kivoja juttuja joiden nurja puoli on sen verran sileä ja tasainen, että magneetin saa liimattua siihen kiinni. Omat nappini löysin äitin varastoista, eli kierrätyskamaa on kaikki.

Ja sit ei kun liimailemaan!


Kannattaa tosin pitää huoli, ettei kissa tunge sekaan kesken liimaamisen. Muuten kaikki ne kivat napit roikkuu kohta kissan turkissa, ja se ei ole ihan toivotunlainen lopputulos. 

Toivotunlainen lopputulos on tämä: 

Kortti on taiteilija Päivi Hintsasen käsialaa.


Ai niin ja jos haluaa tehdä pieniä magneetteja joista on myös jotain hyötyä asioiden ripustamisessa, kannattaa ostaa vahvoja magneetteja. Tavalliset pienet magneetit on yhtä tyhjän kanssa, hyvä jos oman painonsa kannattavat, paperista nyt puhumattakaan.

Niin ja kannattaa pitää ne magneetit liimausvaiheessa mahdollisimman kaukana toisistaan. Nuo vahvat magneetit on sen verran vahvoja, että ne lyöttäytyy herkästi yhteen jos ovat kymmentä senttiä lähempänä toisiaan. Itse opin laittamaan ne mieluiten pöydän eri kulmiin kuivumaan.  

Ihan idioottihelppoa hommaa, nyt vaan kaikki taskuista löytyvä pikkusälä jääkaapin oveen roikkumaan! 

3 kommenttia:

 1. Mie muistan että joskus Lieksan Tiimarissa oli sellainen musta "metalliseinäkompleksi", jossa oli useampia, mustia metallilevyjä. Yksi levy oli täynnä sellaisia karvatupsumagneetteja - vannoin että vielä jonain päivänä ostan oman jääkaapinoveni täyteen tuollaisia. :D Monivärinen, pörröinen jääkaappi. <3 Ei oo vaan löytyny enää mistään niitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siun pitää ite askarrella niitä! :D Haalaat kangaskaupan alelaarista kaikki Cookie Monsteria muistuttavat kangastilkut ja eikun liimailemaan. ^^

   Poista
  2. Näin varmaan pitää tehä :D Oletan vain että mie oon enemmän niitten karvapallojen peitossa loppuunsa kuin miun jääkaappi x)

   Poista