torstai 6. syyskuuta 2012

Ostopäätösten lyhyt Ei Näin

Materian määrän rajaaminen on helppoa: jätä ostamatta. Tanskasta kotiuduttuani koin järkyttävää vaateahdistusta, kun jouduin sullomaan likimain kaikki omistamani vaatteet porukoiden luokse omaan huoneeseeni. Vasta silloin kunnolla tajusin sen  rättien ja riepujen ja tää-on-niin-kiva-löysin-sen-kirppikseltä/alennusmyynnistä -tapausten valtaisan määrän ja alkoi tuntua ihan fyysisesti pahalta että onko nää kaikki oikeasti minun vaatteita? No kyl, kenenkäs muunkaan? 

Iso kasa kamaa lähti kirppikselle ja Konttiin ja elämä helpotti vähän. Nyt pitäisi vielä reenata sitä tavaranhallintaa, eli käytännössä mielenhallintaa. Tässä kaksi esimerkkitapausta viime ajoilta, jotka huutaa suureen ääneen EI NÄIN: 


Esimerkkitapaus 1: Kirppikseltä löytynyt takki. Plussia takissa oli monta: 
+ olin etsiskellyt välikausitakkia, nyt löytyi sellainen
+ väri on ehana
+ kaikki napit (varanappeja myöten) on tallessa ja lujasti kiinni
+ ei tahroja eikä ratkenneita saumoja
+ hinta oli kuntoon nähden kohtuullinen, 5 euroa. 

MUTTA yksi ratkaiseva miinus takissa on:
- se on yhden koon liian suuri. 

Sen ei luulisi olevan niin paha asia, tai niin minä itselleni vakuutin. Että ei se nyt NIIN iso kuitenkaan ole. Että alle voi sitten tunkea paksun villatakin tai -paidan. Mutta jos lopputulos on kuitenkin se, että takki näyttää siltä että nyt on tullut lainattua jonkun muun nuttua eikä se istu toivotulla tavalla, se luultavasti jää käyttämättä. Sen aika näyttää, mutta jos kyseinen takki on ensi kesänä taas kirpparikasassa, pieni sisäinen kriitikkoni oli oikeassa sanoessaan että ootko nyt ihan varma. Ei siis Näin. Jos epäilyttää yhtään, älä osta. Vaikka plussalista olisi miten pitkä. Esimerkkitapaus 2: Vero Modan alennusmyynnistä löytynyt mekko. 
Plussia oli melko vähän: 
+ Se on mekko
+ Se on söpö

Ja selkeät miinukset puolestaan jäi puuttumaan. Oli vain kaihertava tunne siitä, että onkohan tämä nyt oikein hyvä ja tuleekohan tätä pidettyä mutta kun onhan se kuitenkin aika halpa... Jos olisin ollut järkevä, tässä vaiheessa summeri olisi sanonut NÖÖÖTTT ja olisin jättänyt koltun ostamatta. Mutta kun en ollut järkevä, niin ostin sen  enkä ole käyttänyt sitä vielä kertaakaan ja se on ollut kaapissa jo reilusti kuukauden päivät. Iso EI NÄIN. Löytyi muuten myös se kaihertavan tunteen aiheuttaja: kotona testaillessa totesin, että helma on omaan makuuni väärän mittainen ja antaa lyhentävän vaikutelman. Ihan sama, sanoisi ehkä joku, mutta mulle sillä on väliä kun oon tämmönen pätkä muutenkin. Mutta että tiivistetysti: jos kaihertaa, niin elä osta! 

Tämän kun vielä itsekin oppisin muistamaan. 

6 kommenttia:

 1. Joo, Minultakin löytyy kaapista juttuja jotka oli niiiiin ihania ja halpoja kirpparilla. Varsinkin mekkoja. Ja rakastan niitä kaikkia. En tietenkään silloin kun ovat päällä, mutta henkarissa joo hei katos miten laadukas kangas tääkin on. Ja ossaan kirjottaa just hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä just! Että kyllä ne henkarissa on kivoja mutta jotain tapahtuu aina kun ne kiskasee päälle. O_o

   Poista
 2. Ai no voi harmi ettei toi takki nyt sit kuitenkaan ollut hyvä!:/ Mut niinhän se menee et jos ei ole hyvä omasta mielestä niin ei sitä tule pidettyä. Mullakin se viltti jonka ostin niin etsii vielä vähän paikkaansa.. Mutta joooospa se vielä jonnekin päätyis onnellisesti.^^

  Tyynynpäälliset oli hienot, purkki ei ole vielä saanut täytettä... öö mitäs muuta mie edes ostin.:D No se mekko on ihana mut en oo vielä käyttänyt koska työt.:D Että jee. Mut tuli siitä ostosten tekemisestä ihan hyvä mieli kun ei ole pitkään aikaan tehnyt!:D Eli kohtuus kaikessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se takki nyt ollu jo käytössä enemmän kun tuo mekko, eli ei se ihan toivoton tapaus oo onneks. :) Ja se t-paita jossa on kuningatar Elisabet on ihan paras! ^^

   Ja jos ei se siun viltti löydä paikkaansa niin mie voin ostaa sen sulta :D

   Poista
 3. mie voisin sovittaa tuota takkia!

  VastaaPoista
 4. Ei heru vielä, mie taidan kuitenki tykätä siitä! :D

  VastaaPoista