maanantai 3. syyskuuta 2012

Parhautta: vehnätyyny jumihartioille

Sitä tuntee mummoutuneensa ihan totaalisesti kun huomaa mieluilevansa sienimetsään ja istuu kotona viltin alla vehnätyyny hartioilla. Mutta a) sienet on hyviä ja b) vehnätyyny on parasta! 

Jouduin käymään taannoin terkkarilla lähes viikon kestäneiden hartiakipujen ja järkyttävän päänsäryn takia, ja sieltä tuli tietenkin ohjeeksi normaalit litaniat liikunnasta Mobilatiin. Yksi neuvo oli kuitenkin sellainen, mitä en ollut itse tullut ajatelleeksi, mummojuttuna kun pidin, tietenkin. Eli vehnä/kaura/riisi/tms. pussi mikroon ja harteille! Tuumin ensin että no semmoisenhan vois tehdä itse kun menee käymään porukoilla kun sieltä löytyy materiaalit ja ompelukone omasta takaa. Mutta koska tarve oli akuutti, DIY sai jäädä ja mie kipaisin suorinta tietä luontaistuotekauppaan, mistä lähti mukaan kuvan vehnätyyny. Hintaa ryökäleellä oli noin 20 euroa, mutta mitäpä sitä ei maksaisi että saisi päänsäryn loppumaan.


Kotiin päästyäni heitin ensi töikseni sumutepullolla kevyesti kostutetun tyynyn mikroon ja sitten lämpöisen tyynyn hartioille. Ah mikä onni ja autuus! Voin nimittäin kertoa ettei tarvitse edes olla välttämättä kipeät hartiat, kun tyynyn hautominen harteilla on muuten vaan niin mukavan tuntuista. Laatikon kyljessäkin mainostetaan että tämä lämpöhaude sopii lääkkeeksi paleluun ja rentoutukseksi stressihermoille ja what not.

Vehnätyynyä voi muuten käyttää myös kylmähauteena. Jos sattuu hankkimaan vaikka urheiluvamman (mikä minun tapauksessa on hyvin epätodennäköistä), niin tyynyn voi heittää pakastimeen ja sitten hautoa pakkaskylmällä pötköllä vammautunutta paikkaa. 

4 kommenttia:

 1. Tyyny on ihan paras! Mie oon anopin kauratyynyn käynyt aina lainaan ja kyllä helepottaa. Joskus oon mennyt nukkumaankin lämmin tyyny niskan alla. :)

  Laura R.

  VastaaPoista
 2. Mie oon suunnitellu, että pitää joskus kokeilla jalanlämmikkeeksi. Mulla meinaa toisinaan kylmää varpaita illalla niin paljon ettei saa nukuttua niin jyvätyyny vois auttaa siihenkin. :D

  VastaaPoista
 3. Jopas on jyvillä kilohintaa :P Mie tein ite kauratyynyn, mutta ei oo vielä tullu käytettyä. t. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siun pitäis ruveta tehtailemaan jyvätyynyjä ja kaupittelemaan niitä kaupunkilaishipeille hyvään hintaan! :D

   Poista