keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kohti luonnollisempaa: kodin puhtaus | Natural Life: detergents

Esitin joulutoivelistallani toivomuksen ekopesuaineista joten tässä niistä vielä vähän lisää. Arkena eniten käytetyt tuotteet pyykinpesuainetta lukuun ottamatta ovat meillä jo ekoa, mutta pikkuhiljaa loputkin tuotteet on tarkoitus korvata ympäristöystävällisemmillä kunhan entiset joskus loppuvat. (Tosin luulen, että jotain laminaattipesua meillä riittää hamaan maailman tappiin asti...) Näihin kolmeen pulloon olen joka tapauksessa tutustunut perusteellisesti ja ihastunut palavasti. (Kaikki omalla rahalla ostettuja, no strings attached.)


Methodin käsienpesuneste (tuoksu Sweet Water) on aivan samanlaista kuin 'tavalliset' käsienpesunesteet niin koostumuksensa kuin pesutehonsakin puolesta. Tuoksu ei ole oma suosikkini, mutta pullon muotoilu ja kirkas neste sen sisällä miellyttävät silmää. Näitä käsienpesunesteitä saa myös täyttöpusseina, joten samaa pumppupulloa voi käyttää uudestaan.

Ennen Methodia meillä oli vessan lavuaarin reunalla Faith In Naturen leväkäsisaippua, joka oli käsille hellävaraisempaa mutta pullo aivan susiruma, anteeksi nyt vain. Tässä tapauksessa estetiikka meni käyttömukavuuden edelle. Ei tuo Methodkaan käsiä tärvele, mutta kyllä näissä selkeä ero on siinä suhteessa, varsinkin kun omat käpäläni ovat tunnetusti naurettavan herkät.

Kodin yleispuhdistusaineena meillä on ollut nyt vuoden päivät Methodin Verigreippi-yleispuhdistussuihke. Olen testaillut sitä monenlaisiin likoihin ja voin rehellisesti väittää sen olevan tehokkaampaa kuin useimmat kokeilemani perinteiset pesuaineet. Putsasin sillä muun muassa vuosikaudet varastossa lojuneen pöydän jalat ilman hirveää kuuraamista. Tuoksukin on miellyttävä eikä erityisen päällekäyvä. Olen putsaillut suihkeella niin keittiön, olohuoneen kuin vessankin pintoja ja hyvin on toiminut. Niin kuin kuvasta näkyy, pullo alkaa olla melko vajaa ja sehän on merkki siitä, että tuote on mieleinen kun sitä tulee käytettyä.

Methodin pesuaineet ovat kaikki biohajoavia ja niiden suunnittelussa otetaan huomioon myrkyttömyys paitsi ihmiselle, myös vesistöille. Lisää 'vihreästä kemiasta' ja Methodin perusperiaatteista voi lukea maahantuojan sivuilta.

Käsitiskiaineena on menossa jo toinen pullo Maison Bellen timjami ja omena -tiskiainetta. Tuo timjamin tuoksu on jostain syystä niin ihana, että astioita tekee toisinaan mieli pestä käsin ihan sen takia että pääsee tuoksuttelemaan sitä! Pesuteho on aivan yhtä hyvä kuin jossain fairyssa, en ole huomannut mitään eroa normitiskiaineisiin nähden. Maison Bellen tuotteet ovat myrkyttömiä ja biohajoavia niin kuin Methoditkin.

Olen huomannut, että niin kosmetiikan kuin pesuaineidenkin suhteen on käynyt niin, että kun olen siirtynyt ekoon, olen alkanut aidosti kiinnostua käyttämistäni tuotteista ja ennen kaikkea nauttia niiden käyttämisestä aivan eri tavalla kuin ennen. Mikä ei sinänsä ole yhtään huonompi juttu.


According to my New Year's Resolution, I have gradually changed my house detergents to more natural options. I have Method's Sweet Water Liquid Soap for handwash, Method's Pink Grape Fruit universal cleansing spray for kitchen, toilet and everything in between and Maison Belle's Apple and Thyme for dishwashing. They all work wonders, there's no sign of being 'eco' in their effectiveness, yet they all are non-toxic and biodegradable. I simply love them, they make even cleaning up and washing the dishes - well, if not exactly fun, at least nicer. 

3 kommenttia:

 1. Methodin vaahtoava käsisaippua on uskomattoman riittoisaa, tehokasta ja hellä käsille. Suosittelen! Methodin yleispuhdistussuihke on todella tehokas, sillä saa hellan puhtaaksi hetkessä. Ja se tehoaa nopeasti keittiön rasvalikaan. En enää vaihtaisi tuotetta pois. Methodin astianpesuaine tulee kivassa pumppupullossa ja siihen saa täyttöpusseja. Olen monta vuotta käyttänyt kaikkia kolmea ja olen tyytyväinen vaikka lempituoksuni lopetettiinkin.

  beekoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs seuraavaksi kokeilla tuota vaahtoavaa käsipesua, kiitos vinkistä! Ja totta, hellan puhdistaminenkaan ei ole enää niin järkyttävän ikävää hommaa kun on tuo Methodin suihke käytössä. :)

   Poista
 2. Hei, miulla on siulle blogissa tunnustusta :)

  VastaaPoista