maanantai 11. marraskuuta 2013

Joululahjatoiveita | A Letter to Santa

Jouluhössötystä ei ole vielä tarkoitus aloittaa täydellä volyymillä, mutta koska joulupukki ja tontut haluavat ehkä olla ajoissa liikkeellä, tässä olisi kirje joulupukille. ;)

Rakas joulupukki, tänä vuonna toivoisin sellaisia lahjoja, jotka eivät jää nurkkiin pyörimään vaan tulevat käytetyiksi ja ovat hyötynä arjessa tai muuten vain ilahduttavat. Tässä muutama tarkempi toive:  • Lahjakortit ovat tervetulleita. Esimerkiksi hoitolahjakortti EcoBeautyyn, hierontalahjakortti vaikkapa KehoTaitoon tai kosmetiikan hankkimista varten Jolien verkkokauppaan tai Lifeen olisivat erityisen toivottuja. Myös leffaliput tulevat varmasti käytetyiksi.
  • Lahjoitus Botanian ystävät ry:lle olisi myös mieleinen lahja. Sen ei tarvitse olla suuri summa, vaan vaikka suklaarasian tai kynttilän hinta.  


Jos haluat tuoda mieluummin konkreettisen paketin kuin lahjakortin, tässä olisi pari ehdotusta:

  • Luonnonkosmetiikka tulee aina tarpeeseen. Käsivoidetta ja vartalovoidetta kuluu runsaasti ja käyttöä löytyy myös kasvovedelle, kosteusvoiteelle ja yövoiteelle. Kuorinnat ja naamiot olisi myös kivoja, sen sijaan shampoota ja muita suihkutuotteita on omasta takaa ennestään. Täältä löytyy tarkempi lista paikoista, joista luonnonkosmetiikkaa saa Joensuussa (ja netissä). (Ajattelin myös kirjoittaa vähän tarkemmin luonnonkosmetiikkalahjoista, joten tonttujen kannattaa pitää blogi tarkkailussa!)

vas. Vesisade-korvakorut oik. Musta Lintu -riipus, kuvat Nouseva Myrsky  • Kotimaiset korutNousevan Myrskyn kierrätyskumista tehtyjä koruja olen katsellut sillä silmällä jo pidemmän tovin ja yllä olevassa kuvassa ovat suosikkivaihtoehtoni, vink vink vaan. ;)


kuva: Mummi ja minä

  • Ekopesuaineet ovat a) ympäristöystävällisiä b) yleensä hyvän tuoksuisia ja c) tulevat kivoissa pakkauksissa. Niitä siis! Esimerkiksi MethodiaMummi ja Minää ja Maison Belleä otetaan ilolla vastaan. Niin ja Attituden pyykinpesuainetta! Näitä saa Prismasta ja CityMarketista ja Mummia ja minää pienemmistä puodeista, Joensuussa Sarustiikasta. Niin ja tietysti netistä. (Kyllähän kaikki jo tiesi muutenkin että mie tykkään siivoamisesta, mutta onko siinä silti jotain outoa, että toivoo tällaisia joululahjoja?)


Niin että rakas Joulupukki, nyt ois sitten valinnanvaraa että mitä panna pakettiin. Jos mikään näistä ei nappaa, myös mielikuvitustaan saa käyttää. Otathan huomioon että olen ollut varsin kiltti tänä vuonna, tein gradunikin valmiiksi. 


Dear Santa Claus, I would really like to have something useful for Christmas this year. Something that gets a lot of  use and that doesn't gather dust on the back shelf until next Christmas (and the Christmas after that and the Christmas after that and...). Gift certificates and movie tickets are nice, as well as a donation for the local botanical garden. If you want to bring something material instead of a gift certificate, natural cosmetics is always a valid choice. There are also these awesome jewellery by Nouseva Myrsky which are made of recycled rubber that I do really like. And yes, I would also like to get ecological laundry detergent and cleaning spray and dish washing liquid. And peace on Earth. Thank you.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti