maanantai 18. marraskuuta 2013

Kuluttaja-asiamiehen linjaus blogimainonnasta | About Marketing in BlogsSiitä tietää, että on tullut vanhaksi, kun sellaiset paikat kuin Kilpailu- ja kuluttajaviraston nettisivut alkavat kiinnostaa. Olin aikonut kirjoittaa niistä ihan huvin ja urheilun kannalta - näkökulmasta, mutta tänään tuli vastaan ihan oikeasti blogimaailmaa koskettava juttu: KKV:n sivuilla on nimittäin nyt julkaistu kuluttaja-asiamiehen linjaus mainonnasta blogeissa.

Linjaus on yksiselitteinen: kuten muissakin medioissa, myös blogeissa piilomainonta on kiellettyä. Säännös koskee yritysten ja ammatikseen bloggaavien henkilöiden blogeja, mutta kuluttaja-asiamies suosittelee, että myös harrastajabloggaajat noudattaisivat tätä linjaa piilomainonnan kitkemiseksi.

Lue lyhyt artikkeli tästä ja linjaus kokonaisuudessaan täältä.

Kannattaa selailla noita nettisivuja muutenkin, esimerkiksi Eko-ostaja on kiintoisa osasto. KKV ei siis ole olemassa pelkästään reklamointiasioita varten, vaan siellä on paljon muutakin kuluttajan avuksi tarkoitettua materiaalia.


The Finnish Consumer Authority has declared surreptitious advertising forbidden in blogs. This concerns especially company blogs and blogs of persons for whom blogging is an occupation, but the Consumer Ombudsman states that also those who write blogs as a hobby should avoid surreptitious advertising. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti