tiistai 26. marraskuuta 2013

Syväanalyysi meikkipussin sisuksista | My Make-Up BagTässä on meikän meikkivarasto. Aikaisemmin säilöin kaikki meikkini meikkipussissa, mutta kirppikseltä löytynyt pikkukori on osoittautunut paljon kätevämmäksi. Aikaa meikkaamiseen kuluu vähemmän kun kaikkea ei tarvitse penkoa pussin pohjalta. Tällä tavalla välttyy myös ärsyttävältä meikkipakkausten kolinalta (tai ainakin sitä on vähemmän).Toisinaan tuntuu, että ahdistun ihan turhaan siitä, että minulla olisi muka liikaa tavaraa. Ottaen huomioon, että tässä esimerkiksi on kaikki meikit mitä omistan, tilanne ei loppujen lopuksi ole kovinkaan paha. Karsimisen varaa toki on, mutta yksi pieni korillinen ei ole sama asia kuin kaikki vessankaapit täynnä huulipunia.

Inventaariolista:

 • Sivellinpussi. Sisältää kabukin, kaksi luomivärisivellintä, kynsiviilan, kynsileikkurit ja pumpulipuikkoja.
 • Huulipunasivellin. Jostain syystä jäänyt sivellinpussin ulkopuolelle.
 • 2x meikkipohja: Lily Lolon mineraalipohja, Santen meikkivoide
 • Lily Lolon peittopuuteri (concealer)
 • 2 x puuteri: Sante ja Oriflame (lähes lopussa, matkustaa nykyään käsilaukussa)
 • 2 x kulmageeli: H&M:n väritön, Lumenen ruskea
 • LilyLolon musta kajalkynä, Rimmelin eyeliner
 • 2 x huultenrajauskynä: Body Shopin nude ja Lumenen tumma
 • 3 x ripsiväri: Lumenen vedenpitävä ja tavallinen, Terre D'Ocin musta ekoripsari (lähes lopussa)
 • Lumenen valokynä
 • 6 x luomiväri: IsaDoran tummanruskea, Revlonin luomiväripaletti, Minersin luomiväripaletti, Lumenen duopaletti, Maybellinen violetti, Everyday Mineralsin harmaa mineraaliluomiväri
 • 3 x huulikiilto: LilyLolon nude, Lumenen peittävä kiilto, Rimmelin helmiäiskiilto
 • 4 x huulipuna: Oriflamen kuparinpunainen, Benecosin kirkkaanpunainen, Lumenen luumunpunainen, Maybellinen vaaleanpunainen
 • Lisäksi ripsikampa/harja, ripsentaivuttimet, peili, puuterivippa, pinnejä ja meikkikynien teroitin

Tästä satsista luonnonkosmetiikkaa ovat nämä:


LilyLolon mineraalimeikkipohja ja peittopuuteri, Santen meikkivoide ja puuteri, Terre d'Ocin ripsari, Benecosin huulipuna, Everyday Mineralsin luomiväri, LilyLolon kajalkynä ja huulikiilto. Yhteensä kymmenen tuotetta.

Käyttöä saavat osakseen eniten nämä:


Arkimeikistä suurin osa syntyy luonnonkosmetiikalla, vain kulmageeli on taviskosmetiikkaa. Käyttämäni Everyday Mineralsin kabuki on ollut tosi hyvä, se on nyt pari vuotta vanha eikä karvat hapsota eikä irtoile ollenkaan!

Juhlameikissä taviskosmetiikalla on toistaiseksi suurempi rooli: ripsarin on toisinaan hyvä olla vedenkestävä, eko-eyelineria en ole vielä osannut edes kaivata kun vanhaa on jäljellä ja sama homma luomivärin suhteen. Nekin menevät sitten aikanaan vaihtoon. Tuo ruskea luomiväri on oikeastaan ainoa, jota käytän säännöllisesti. Olen ehkä vähän jumahtanut.

Jääkö näistä sitten jotain käyttämättä? Pärjäisinkö vähemmälläkin?

Näitä en oikeastaan käytä juuri koskaan. Peitepuuteri on hieman liian vaaleaa ihoni sävyyn ja jää ikävästi näkyviin vaaleina läiskinä. Muutenkaan en nykyisin viitsi väsätä sen kanssa, kun iho on suhteellisen tasainen tummia silmänalusia lukuun ottamatta. Revlonin luomiväripaletti on melko himmeäpigmenttinen, enkä nykyään enää jaksa askarrella luomivärinkään kanssa kuin joskus harvoin. Violetti puolestaan on hankinta Sofi Oksas -halloweenasua varten, eikä sitä kyllä siviilissä ole tullut kertaakaan käytettyä. Everyday Mineralsin luomiväri on aika hauskaa tavaraa ja niin pigmentin kuin pysyvyytensäkin puolesta hyvälaatuista. Levittäminen on vähän sotkuisehkoa puuhaa, koska mineraaliluomivärillä on taipumus karista. Suurin syy käyttämättä jäämiseen on kylmänharmaa väri, joka ei omasta mielestäni sovi omaan naamaani. Lumenen peittävä huulikiilto tuli joskus jonakin kylkiäisenä, enkä ole oikein pitänyt sen paksusta ja klähmäisestä koostumuksesta. Lumenen tumma huultenrajauskynä oli myös investointi Sofi Oksas-asua varten, ja yleensä rajaan huulet mieluummin nudella kuin tällä tummalla. Ilman näitä kaikkia pärjäisin siis paremmin kuin hyvin.

Ripsivärejä minulla on normaalisti kaksi (vedenpitävä ja tavallinen) kolmen sijasta, mutta Terre tosiaan vetelee viimeisiään ja uusi on jo varalla. Puutereita riittäisi yksi, mutta tässäkin tapauksessa toinen on likimain lopussa ja poistuu kohta valikoimasta. Muuten meikkien suhteen on aika optimi tilanne, näillä saa laadittua meikin kaikkiin tarpeellisiin tilanteisiin.

Ja ei, en ole koskaan kokenut tarpeelliseksi omistaa poskipunaa.

Mites teidän meikkipussit? Säilytättekö meikkejä pussissa vai jossain muualla, viekö kosmetiikkakokoelma koko vessankaapin vai riittääkö pelkkä ripsari?


In the first two pictures you can see all the make-up I own. I think I can be quite satisfied with the amount: it's not an alarmingly massive pile, don't you think? The third picture is the natural cosmetics that I have in there, the fourth and the fifth represents the stuff I use for everyday make-up (left) and for more festive, going-out make-up (right). The last picture is the things I hardly ever use and could perfectly get along without. What's your make-up bag like? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti