lauantai 10. elokuuta 2013

Pukeutumisesta ja pukeutumattomuudesta | About dressing up

Vasemmalla: mekko ja käsilaukku kirppikseltä, kengät Joen kenkä.
Oikealla: Takki, laukku ja kengät kirppikseltä, mekko Vero Modan alerekistä ja sukkahousut H&M.

Gradun tekemisessä ja sen jälkeisessä valmistuneisuuden tilassa, samoin kuin pariutumiseen liittyvässä kotijumittamisessa on yksi vika: ei ole enää mitään syytä pukeutua

Siis kyllähän minä päivittäin kiskon jalkaan ne samat graduntekohousut ja t-paidan (vaikka gradu onkin jätetty jo useampi kuukausi sitten), mutta nyt puhutaan pukeutumisesta siinä mielessä, että nähdään vähän vaivaa ulkomuotonsa eteen. 

Ennen yliopistolla käynnit ja kavereiden kanssa kaupungilla sinkkuna pyöriminen antoivat syyn ja motivaation katsoa vähän tarkemmin mitä päälleen pukee, ja se oli minusta kivaa. Oli hauskaa kokeilla erilaisia juttuja, välillä vähän övereitäkin. Surullinen fakta on, että kun parisuhde on löytynyt ja enimmän osan aikaansa viettää kotona, ei ne harvat kaupungillapyörähdykset enää jaksa motivoida pukeutumaan mitenkään erityisesti. Farkut ja t-paita yleensä riittävät. 

Vasemmalla: Mekko Seppälä, neuletakki second hand, ballerinat CityMarket, teepannukaulakoru Hey Chickadee!
Oikealla: Neuletakki H&M, t-paita ja käsilaukku kirppikseltä, hame UniQlo, helmet äidin jemmoista.

Tänään ennen kaupungille lähtöä jaksoin jopa pukeutua mekkoon ja sovitella sen kaveriksi uuden yhdistelmän, jota en ollut ennen käyttänyt. Se oli kivaa, mutta tuntui loppupeleissä aika turhalta, kun kaupungilla viivyttiin ehkä tunti-puolitoista. Tälläytyminen vaatii nykyään sen, että tiedossa on vähintäänkin puoli päivää ihmisten ilmoilla liikkumista. 

Onneksi syksy tuo tullessaan tovereiden synttäreitä sun muita kekkereitä (ainahan niitä ilmaantuu), joille voi sitten taas pukeutua vähän jännemmin.

Kuvituksena parin vuoden takaisia nasukuvia vanhasta tumblerista. | Photos are daily outfits from my old Tumblog. 

Edit: Tiedättekö muuten sen tunteen, kun kuvittelee näyttävänsä tosi kivalta ja on hyvä mieli omista vaatteistaan, ja sitten katsoo myöhemmin valokuvia ja tulee semmonen eisssssss tuoltako mie näytinkin?! Sellainen tunne tuli tänään. Että se siitä pukeutumisesta.


The downside of being graduated and in a relationship is that I rarely leave home. That means wearing sweatpants and t-shirts day after day. And when I bother myself by leaving the house, I usually wind up wearing jeans and a t-shirt just because it's easy. I used to be the kind of girl who enjoyed trying on different kinds of things and new looks, but that was because going to campus and being a single gave me motivation to do so. Now I have no reason whatsoever to dress up nicely and it's a shame. It's a good thing that autumn brings many birthday parties and other small gatherings with friends so I have a reason to wear nice clothes again. 

2 kommenttia:

 1. Oi, sydän pomppasi kun näin kukkamekkokuvan - aivan mielettömän upee mekko! Muutenkin vallan mainioita tyyliesimerkkejä.

  Mulla menee vähän kausittain "viitseliäisyys" pukeutumiseen. Syksyllä ja talvella jaksaa yleensä leikitellä paljon enemmän, näin kesäaikaan taas vedetään siitä mistä aita on matalin. Nyt esim. oon huomannut etten tänä kesänä ole käyttänyt koruja oikeastaan yhtään, vaikka ennen piti aina olla korvista ja kaulakorua, sormusta ja ehkä rannekoruakin. Vähän jo odotan syksyä, kun kelit vähän viilenee ja saa vaatekaapista käyttöön muitakin kuin hellehepeneitä.

  Ja juu, todellakin tiedän tuon kuvailemasi tunteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä harvinaisen kauniisti leikattu ja hyvin istuva mekko! Kannatti siitä 7 euroa maksaa aikanaan, vaikka se tuntuikin silloin vähän suolaiselta hinnalta kirppismekosta. Sen ainoa vika on aito 70-luvun 100% polyesteri, joka on helteellä aika inhottavan tuntuinen ihoa vasten. Mutta muuten se on kyllä aika täydellinen tapaus jota tulee käytettyä ihan liian vähän. (Pitäisikin ottaa missioksi käyttää sitä useammin.)

   Ja se on muuten aika totta, että kesällä ei viitsi oikein panostaa. Itselläni tosin useimmiten käy niin, että kun vaatteet vähenee niin korujen määrä lisääntyy. :D

   Poista