torstai 22. elokuuta 2013

Hitti vai huti? | Hit or miss?

Syntymäpäivän kunniaksi selailin vuoden takaisia blogipostauksia ja tulipas mieleen, että monet kerran täällä vilahtaneet jutut ovat kadonneet jälkeä jättämättä. Toisin sanoen kirppislöydöt ja muut jutut on esitelty kerran, mutta niiden kohtalosta ei ole tullut kerrottua sen jälkeen mitään. Ajattelin palata niihin hitti vai huti -tyyppisesti, eli oliko hankinta onnistunut vai menikö metsään ja pahemman kerran. Tämä tekee hyvää jo ihan omia kulutustottumuksiakin ajatellen, näkeepähän että missä asioissa on useimmin menty metsään.


Syyskuun alussa vuosi sitten kirjoitin kahdesta vaatekappaleesta otsikolla Ostopäätösten lyhyt Ei Näin. Vihreä välikausitakki kirppikseltä ja Vero Modan söpö mekko alennusrekistä saivat molemmat jo silloin tylyn tuomion: olisi kannattanut jättää ostamatta. Mitä niille kuuluu nyt? Onko mieli muuttunut?Ei ole. Takki lähti toukokuun Siivouspäivän yhteydessä uudelle omistajalle, ja mekko odottaa edelleen varaston kirppispinossa. Sunnuntaina on tarkoitus lähteä torikirppikselle katsomaan, josko tuota pinoa saisi vajutettua. Opinko tästä mitään? No, väärän kokoisia tai totaalisen käyttämättä jääneitä vaatekappaleita en tuon jälkeen ole ostanut.


Myöhemmin syyskuussa esittelin kirppislöytöjä otsikolla Puutavaraa ja kirppislöytöjä. Kuinka kävi rumalle mutta kivalle avainkaapille? 


Se osoittautui käytössä niin epäkäytännölliseksi, että sekin on nyt sitten siellä kirppiskasassa. Tilalle ostin pienen ja yksinkertaisen naulakon, johon avainten tökkääminen on merkittävästi helpompaa. Joten fail. Mutta joidenkin asioiden toimivuutta ei välttämättä voi tietää ennen kuin arkipäiväisessä käytössä.


Samalta reissulta ostetusta muhkeasta kaulahuivista puolestaan tuli hitti. Se oli käytössä lähes koko talven ja keväällä pääsi jopa mukaan Englantiin

Tuon trenssin ostin Japanista second handina.  Toveri käytännössä myi sen minulle, kun kertoi nähneensä sen jollain kirppiksellä ja että se on hieno ja ihan miun kokoa ja sittenhän sitä piti lähteä katsomaan ja sovittamaan ja niinhän siinä kävi että se matkusti mukana Suomeen. Kannatti.

Siskon ostamalta kitsch-tarjottimelta puolestaan tarjoiltiin muun muassa alkumaljat minun valmistujaisissa.Jostain syystä se sointui hassun kivasti haaleanpunaisen raparperijuoman kanssa yhteen. 

Ja samassa postauksessa jossa kaikki nämä oli esitelty, mainitsin ostaneeni myös Woody Allen -dvd-boksin. Siltä on tullut katsottua tasan yksi leffa (Cassandra's Dream), loput on jääneet syystä tai toisesta katsomatta (esimerkiksi Match Point on tullut pariinkin kertaan telkkarista.) Nyt kun meille tuli Netflix, alan kallistua siihen suuntaan, ettei dvd-levyjen omistaminen ole kovinkaan tarpeellista. Jos on pakko hamstrata jotain, niin mieluiten sitten niitä kirjoja. 

Ettei postaus veny kilometrin pituiseksi, jääköön kirppisostosten puinti tällä kertaa tähän. Tökkikää tyktyk-nappia jos haluatte lisää näitä!


These are some of the things I have bought from flea markets or sales and introduced here in the blog last year. Now I wanted to take a look back and tell you whether these purchases have been hits or misses. Both the green jacket and the black dress were a miss. The jacket I sold away in Cleaning Day and the dress is waiting to go to flea market. The ugly in a cool way key closet was really unpractical in use, so it was also a miss. It's also waiting to be sold on a flea market. The thick woollen scarf was a hit, I really fell in love with it and also took it with me to our trip to England. My sister bought that really kitschy tray from flea market and it has seen a lot of use. Among other things, we served home made rhubarb drinks from it in my graduation party this summer.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti