perjantai 30. elokuuta 2013

Luonnonkosmetiikkaa Joensuussa | Natural cosmetics in Joensuu

 
Aika pitää taas yksi lupaus! Lupailin nimittäin taannoisessa meikkivoidepostauksessa, että kartoittaisin paikkoja, joista luonnonkosmetiikkaa voi löytää Joensuussa. Pitemmittä puheitta: 

  • Eco Beauty: kauneushoitola ja kosmetiikkamyymälä, josta yllä olevat kuvat on napattu. Valtavan paljon laajempi valikoima kuin olisin osannut kuvitella. Lisäksi Eco Beautylla on myös verkkokauppa, sillä myyjän mukaan koko tarjonta ei mahdu esille pieneen liiketilaan. Verkkokaupasta tilatut tuotteet voi käydä noutamassa liikkeestä, jolloin välttyy postikuluilta. Valikoimassa yleisimmät luonnonkosmetiikkamerkit kuten Weleda, Sante, Lavera ja Dr. Hauschka, mutta myös vähemmän tunnettuja, laadukkaita merkkejä kuten Alpaderm, L'atélier des Délices ja kotimainen Flow kosmetiikka. Meikkipuolelta tarjolla esimerkiksi Couleur Caramelin, Terre d'Ocin ja Benecosin meikkejä sekä Kure Bazaarin ihania kynsilakkoja (katso aiemmat kirjoitukset täältä). Kaikki Eco Beautyn tuotemerkit voi katsoa täältä. Erityisesti ilahduin siitä, että Eco Beautyssä pääsen nuuhkuttelemaan Honoré de Prés'n myrkyttömiä parfyymejä! Päätin syksyn mittaan käydä testaamassa yhden kerrallaan omalle iholleni ja esittää sitten ehkä joulupukille toiveen. ;)

  • Life: varmasti useimmille tuttu puoti, jossa myydään luomua, superfoodeja, luonnonmukaisia ravintolisiä ja luonnonkosmetiikkaa. Joensuussa Lifeja on kaksi, toinen keskustan Metropolissa (Anttilan talossa) ja toinen Prismassa, mutta siellä en ole tullut käyneeksi joten nyt on kyse nimenomaan keskustan liikkeen tarjonnasta. Lifessa on tarjolla muun muassa kattavasti kotimaisia Ole Hyvä -pesuaineita (shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, käsienpesuneste, tiskiaine), jonkin verran Flow kosmetiikkaa, Frantsilan romanttisesti pakattuja tuotteita, K pour karité'n hiustenhoitotuotteita sekä Benecosin voiteita ja meikkejä. Meikkiosasto on suhteellisen suppea, mutta erityisen kehaisun saavat Benecosin kynsilakat. Ostin itselleni ensimmäisen Benecos-lakan ennen Kotkan häitä ja olin kyllä hinta-laatusuhteeseen tyytyväinen. Benecoshan on edullinen merkki suhteessa muihin luonnonkosmetiikkabrändeihin, mutta se myös näkyy helposti laadussa. Noin 7,90e maksava lakka oli kuitenkin positiivinen yllätys tässä suhteessa. Kosmetiikkajuttujen lisäksi täytyy mainita, että Lifesta saa ihanaa Berry Companyn gojimarjamehua! Myyjä suositteli sitä minulle tänä kesänä ja tykästyin kuin hullu puuroon. 

  • Hyväntekijä: Löytyy Taitokorttelista, Mustosen talosta (siis siitä samasta, jossa on Kauppaneuvoksen kahvila). Myynnissä pieni valikoima Benecosin meikkejä, Aloe Vera -tuotteita, Helix-etanaseerumia (hih), Argan-öljytuotteita, K pour Karitéa, Urtekramia sekä ihania Methodin puhdistusaineita (käsisaippuat, kodinpuhdistajat). 

  • Sokos: Omasta hyllystään kosmetiikkaosastolta (muistaakseni otsikko on "hyvänolon tuotteet", eh?) löytyviä merkkejä muun muassa Weleda, Dr. Hauschka, Lavera, Madara, Ahava

  • Anttila: Viimeksi kun katsoin, luonnonkosmetiikkahyllyssä oli tasan Frantsilaa, Santea ja italialaista Erboristica-merkkiä. 

  • Prisma: Oikeastaan kuluneen kevään aikana huomasin merkittävää kohennusta Prisman luonnonkosmetiikkatarjonnassa. Aiemmin olematon (Urtekramin shampoota sisältävä) tarjonta on muuttunut ihan omaksi pieneksi hyllykseen kosmetiikkaosastolla. (Aiheesta löytyi juttu, täällä.) Tarjolla ainakin Urterkamin koivu-sarjaa (jonka vartalovoide on hinta-laatusuhteeltaan hyvä aine), Santea (käsivoide, kasvovoide, hammastahna), Laveraa ja Frantsilaa. 

+1: Jolien verkkokauppa. Täältä tilasin kosmetiikkani ennen kuin tajusin Eco Beautyn olemassaolon, ja tilaan varmaan jatkossakin aina toisinaan. Laaja valikoima, asiantuntevat tekstit toimituksen blogissa, nopea toimitus, kauniisti pakatut tuotteet, käsin kirjoitetut terveiset tilauslistassa ja ennen kaikkea laadukkaat tuotteet. Need I say more? Seuraavalla Helsingin reissulla on ehkä pakko käydä myös paikan päällä itse liikkeessä. 


Siinäpä ne, vähän isommassa kuin pähkinänkuoressa. Jos tiedätte Joensuun seutuvilta myös muita luonnonkosmetiikkaa myyviä paikkoja niin vinkatkaa, pidetään lista päivitettynä. 

  

These are the places that sell natural cosmetics in my hometown. The pictures are from Eco Beauty. I'd love to have one of those Honoré de Prés -parfymes! Maybe for Christmas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti