tiistai 6. elokuuta 2013

Kuinka paljon mahtuu pieneen eteiseen | How many shoes does one really need?

Kun ensin olin tohkeillut uusista kengistäni, aloin pohtia aihetta vähän syvällisemmin - tai ehkä käytännöllisemmin? Kuinka monet kengät ihminen kesäksi tarvitsee? Kesä on kuitenkin meillä kohtuullisen vähäluminen ja enimmäkseen melko mieto mitä lämpötilaan tulee. Monillako lapottimilla ihminen pärjää? (Ja nyt puhutaan arkipukeutumisesta, juhlakengät ja kumpparit olkoon vielä asia erikseen.) Ja ennen kaikkea, kuinka monta paria kenkiä mahtuu pieneen eteiseen? 


Ennen Vansien saapumista minä pärjäsin arkisin näillä.Tennarit kävelemiseen ja rennompien (=röntömpien) vaatteiden kanssa. Sandaalit järkkyhelteille ja balleriinat mekkojen ynnä muiden tyttömäisempien vaatteiden kanssa. 


Koska tunsin tarvetta tennari-balleriina-akselin väliin jäävälle parille jo useampana kesänä, päätin että ne on sitten oikeasti tarpeen. Vansien myötä kesäkenkävalikoimani on kattava, eikä uusia pidä minun hankkiman jos ei jotkut entisistä hajoa.

Vaikka toisinaan poden tavara-angstia ja syyllisyyttä siitä, että minulla on ihan liikaa tavaraa, niin täytyy todeta että onhan tämä nyt kuitenkin vielä ihan järjellinen määrä jalkineita. Ei tässä tietenkään ole kaikki omistamani kengät, mutta kuitenkin juuri ne, jotka koen tarpeellisiksi arkielämässä. Tarpeet muuttuvat syksyn ja talven tullen, mutta sitten kesäkengät siirtyvätkin varastoon ja tekevät tilaa pieneen eteiseen.

After posting about my new shoes I got to thinking about shoes in general. I asked myself, how many pairs of shoes do I really need for everyday summerwear? (Outcluding party shoes and rubber boots.) And the answer was, I had gotten along with three pairs this far: tennis shoes for walking and relaxed outfits, sandals for those rare days when temperature hits +25 or more, and ballerinas to wear with dresses and other girly outfits. Since I had felt for two years or more that there's a missing link between tennis shoes and ballerinas, I came to the conclusion that a pair of slip-ons is what I need to complete my shoe collection for summer. Now I have all I need, and I shall not buy more shoes unless any of the old pairs fails me. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti