tiistai 27. elokuuta 2013

Kotirouvapäivä | A Housewife Day

Synttäripostaukseen tuli kommenttia, että arkipostaukset on kivoja. Selailin vähän taaksepäin ja totesin, että sellaista kunnon arkipläjäystä ei olekaan tullut tehtyä hetkeen joten täältä pesee ja linkoaa! 

Tiedätte varmaan sellaiset päivät, kun tuntuu että yhden asian aikaansaaminen riittää? Minulle riitti eilen, että sain aikaiseksi käydä salilla ja muuten päivä menikin aika rokuliksi. (Kyllä, minä aloitin viime viikolla kuntosalikäynnit. Yllätin itsenikin.) Tänään ei ollut kuitenkaan sellainen päivä. 


Aamulla pilkoin ja keittelin äidiltä saadun jättisuuren kesäkurpitsan soseeksi ja jätin sen jäähtymään. 


Varasin ajan kampaajalle.


Täytin ja tyhjensin tiskikoneen.


Tiskikoneen pyöriessä imuroin lattiat ja taistelin banaanikärpäsiä vastaan (niitä oli ilmestynyt yön aikana ihan järjetön määrä, hrr.)...


...ja täytin pyykinpesukoneen ja panin sen pyörimään (ja toistin tämän päivän aikana vielä kolmesti). Pyykkikorina toimii vanha Elfa-kori joka löytyi porukoiden kellarista. Pyykipoikia varten voisikin muuten ommella jonkun kivan pussukan. 

Kun pesukonekin oli pyörimässä, aloitin kolumnin kirjoittamisen. Sitten sisko soitti ja lähdin ajelemaan mummon luokse.


Otin mukaan omenapiirakan jonka tein eilen ja sitä syötiin siskon, mummon ja tädin kanssa.


Mummon ihmeköynnöstä pitää ihailla joka käyntikerralla. Tuskin saisin itse kukoistamaan samalla tavalla.Mummon luota lähdettyäni kävin kaupungilla asioimassa ja totesin, että loppukesän ja alkusyksyn taite on pukeutumisen kannalta hassua aikaa. Sukkahousut tuntuivat olevan liikaa, mutta paljaat käsivarret liian vähän. Mutta kivaa kun vielä voi käyttää ballerinoja.

Enon kierrätyskeskuksesta alkukesällä löytynyt vyö (0,50e) pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön. Jostain syystä olen tosi huono käyttämään vöitä muuten kuin housujen kanssa. 


Sillä aikaa kun isäntä nukkui töistä tultuaan päiväunia, minä pakastin jäähtyneen kesäkurpitsasoseen (jota voisi tehdä enemmänkin, saisi sitten talvella tehdä sämpylöitä ja amerikkalaista kesäkurpitsapiirakkaa joka on sikahyvää), kehystin parit työt, kirjoitin kolumnin loppuun ja ripustin pyykkejä. Harmittelin sitä, ettei pyykkejä voi pestä varastoon silloin kun on hyvät ilmat kuivata niitä ulkona, mutta toisaalta huomasin, että lakanapyykkiä ei kannattaisi pestä liian aktiivisesti. Jaa miten niin? No kun meille on nähtävästi siunaantunut enemmän lakanoita kuin yhteen vaatekomeron hyllyyn mahtuu, joten ainakin yksien olisi hyvä olla  pyykkikaapissa ja toisten käytössä, niin ettei komerosta putoilisi lakanarullia päähän kun sen oven avaa. 


Alkuillasta käytiin isännän kanssa polkupyörällä kaupassa ja kirjastossa. Nappasin lainaan muutaman Olivian. (Mistä tulikin mieleeni, että To Be Read 100 -juttuja pitäisi taas päivittää.)

Illalla siivosin vielä suihkun lattiakaivon (siitä tietää, että tukka on kasvanut liian pitkäksi kun irtohiukset tarttuvat lattiakaivon ritilään), silitin isännän juhlapaidan viikonlopun häitä varten, katsoin kahdeksan (ohoh, aika monta) jaksoa Arrested Developmentia ja virkkasin valmiiksi siskolle lupaamani tiskirätin.

Onneksi näitä päiviä ei ole läheskään joka päivä. Kuulostaa vähän liian yliaktiiviselta ja kotirouvamaiselta. (Ai niin ja myönnettäköön, että jätin väliin yhden sosiaalisen tilaisuuden johon minut oli kutsuttu, koska olo oli socially awkward penguin -tasoa.)

Today I made some zucchini purée, washed the dishes (or the machine did), did some laundry, fought against banana flies (devil's creatures!), vacuum cleaned the place, visited my grandma with an apple pie I made myself yesterday, admired her flowers, wore a belt I bought from a recycling center for the first time (I'm really bad with belts), wrote a column for a local paper, hung some laundry, ironed my bf's shirt for the wedding this weekend, visited the library, did the groceries, cleaned up the floor drain from the shower (my hair's grown too long) and watched eight episodes of Arrested Development while crocheting a dishcloth. What I did yesterday? I went to the gym to work out. Period. 

2 kommenttia:

  1. Huh, kuulostaapas kunnon aktiivipäivältä :) Jonain päivinä koen itse saavutukseksi sen, että jaksan käydä kaupassa... Tää oli kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan selvästi se on tämä vuodenajan vaihtuminen kun saa taas aikaan tämmöisiä ihmeellisiä aktiivisuuden puuskia. :D

      Poista