tiistai 1. tammikuuta 2013

Uudenvuodenlupaus: kohti luonnollisempaa | New Year's Resolution

Yleensä en liiemmin tee uudenvuodenlupauksia koska ne eivät koskaan pysy mielessä paria viikkoa pidempään. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin uskaltaa luvata koska tämä asia on ollut vireillä jo vuoden-pari ja olen myös tehnyt konkreettisia juttuja asian eteen.

Tarkoitus olisi siis siirtyä pikkuhiljaa sekä kosmetiikassa että muussa elämisessä luonnonmukaisempiin, vähemmän myrkyllisiä kemikaaleja sisältäviin tuotteisiin jotka myös kuormittaisivat ympäristöä vähemmän.


Koska oma tietouteni INCI-listoista ja niiden sisältämistä pahiksista on vielä suorastaan olematonta, suureksi avuksi ovat erilaiset ympäristösertifikaatit kuten EcoCert sekä tietenkin aihepiiriä käsittelevät blogit. Niistä erityisesti HaLo pieni aikuinen on ollut valtava apu ja inspiraation lähde, sillä blogin pitäjä Hannamari tietää mistä kirjoittaa. Elämää helpottaa huomattavasti se, että joku osaa kertoa esimerkiksi luonnonmukaisista meikeistä ja siitä, mitkä niistä oikeasti toimii ja mitkä sitten taas ei niinkään hyvin. Sieltä tulen varmasti jatkossakin hakemaan apua ja neuvoa. Myös muita hyviä aihepiiriin liittyviä blogeja löytyy, esimerkiksi Kemikaalicocktail ja luonnonkosmetiikkakauppa Jolien blogit.


Tarkoitus on tässä lähiaikoina kertoilla ainakin hius- ja meikkiasioista ja mitä olen niiden luonnollistamisen eteen tehnyt ja mitä olisi tarkoitus tulevaisuudessa tehdä. Hiljaa hyvä tulee, sano. Ruokavaliotakin kannattaisi ehkä vähän tarkistaa, mutta se tuntuu sen verran vaikeasti muutettavissa olevalta ja isolta asialta, että päätin aloittaa helpommasta päästä eli kosmetiikasta. Katsellaan miten homma etenee.

Hyvää uutta vuotta toverit!

I usually don't make New Year's promises but this time I thought I might as well, because this is something I've been working on for some time now already. My aim is to change my beauty products etc. to more natural ones instead of those that contain lots of chemicals that can be harmful to both  myself and the environment. Happy New Year! 

2 kommenttia:

  1. Parasta tässä oli paitsi hieno uuden vuoden lupaus niin nämä kaksi erittäin havainnollistavaa kuvaa aiheesta!:D OI bonsai..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bonsaissa on tähtiainesta juu. Kiva että osaat arvostaa, mie sentään jouduin _menemään_ulos_ tuon bonsaikuvan ottamisen takia ja se on paljon vaadittu se! Mutta blogistin on tehtävä henkilökohtaisia uhrauksia blogin sisällön eteen :D

      Poista