keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Inspiraatiota etsimässä | Searching for Inspiration

Inspiraatio on ollut vähän hukassa viime aikoina. Eikä nyt välttämättä juuri se Suuri Inspiraatio jonka saadakseen Taiteilijat tarvitsevat Muusan, vaan se semmoinen ihan arkipäiväinen innostus jota tarvitaan juttujen tekemiseen. Nurkissa pyörii kaikenlaisia keskeneräisiä projekteja joista sitä päällimmäistä tuskin tarvii erikseen mainitakaan, on siitä sen verran tullut ehkä maristua (toisin sanoen siis GRADU jos joku nyt ei ollut kärryillä), mutta kun viikkoon ei nyt vaan ole oikein hotsittanut. Siitä hyvästä on blogissakin ollut huomattavasti tavallista hiljaisempaa. 


Viime viikolla kävin hakemassa inspiraatiota aurinkoisesta pakkaspäivästä. Kun isäntä lähti käymään asioilla joihin liittyi autot ja varaosaliikkeet, mie hyppäsin kyytiin ja jäin matkasta keskustan tuntumassa. Kävin pyörähtämässä kirppiksellä ja sitten kulutin aikaa tallustelemalla auringonpaisteista joenvartta. Nenä meinasi vähän jäätyä, mutta auringonpaiste ja valopylväästä löytynyt teksti olivat sen arvoisia. 


Tänään tuli uudestaan tarve lähteä pois kotoa jonnekin inspiroitumaan kun seinät alkoi ahdistaa. Kävin sitten Kontissa hiplailemassa kaunista teeastiastoa, istuskelemassa monensadan euron antiikkisohvalla (jonka vieressä oli 25 euron ysärinojatuoli, pakko rakastaa Konttia) ja uittamassa käsiäni nappilaatikoissa. Kun Kontti oli menossa kiinni, siirryin kirjastoon hiplailemaan kirjoja ja muutaman valkkasin jo mukaan otettavaksi huomatakseni vain, että kirjastokortti jäi kotiin. Ei se mitään, en mie ois niitä ehtinyt lukea kuitenkaan. Istuin sitten vielä viimeisen puolituntisen ennen kirjaston sulkeutumista kahvila Pilkussa juomassa paikan omaa inkiväärijuomaa ja raapustelemassa muistivihkoon niitä näitä. 


Se on harmillista kun illalla olisi aina joutilasta aikaa pyöriskellä jossain muualla kuin kotona sohvannurkassa, mutta kaikki kivat paikat menee kiinni viimeistään seitsemältä, niin kuin nyt kirjasto ja sen kahvila. Old Dog oli kiva paikka ja sinne olisin nytkin mennyt kun kerrankin pääsin kirjoittamiseen kiinni, mutta kun ei sitäkään enää ole niin vähän aikaa istuin parkkipaikalla autossa ihmettelemässä että entäs nyt, ja sitten ajoin kotiin. Höh. 


A Beautiful Mess -blogissa on listattu erilaisia inspiroitumispaikkoja. Tuosta listasta huomasin, että se on vähän turhan ostopainotteinen miun makuun. On kukkakauppoja, kirjakauppoja, kirpputoreja ja yksi kohta on shoppailu ihan itsessään. Tosin eihän esimerkiksi kirjakaupasta mikään pakko ole mitään ostaa, mutta en minä ainakaan kehtaa jäädä sinne nurkkaan fiilistelemäänkään kauhean pitkäksi aikaa. Sen sijaan yksi asia mikä tuolta listalta puuttuu, on taidemuseot, galleriat ja muut museot. Esimerkiksi Joensuussa Ahjoon, Harhaan ja Kohinaan on vapaa pääsy, siellä saa pällistellä rauhassa ja on varmasti inspiroivaa. Eikä kaupungin taidemuseon pääsymaksukaan ole opiskelijalle kuin pari euroa, suosittelen siis visiittiä sinnekin, jos taide ja hiljaisuus kiinnostaa. 

Tuli taas vähän pitkä postaus, vaikka oli tarkoitus tehdä ihan semmoinen lyhyt ja ytimekäs vaan. Semmoset on paljon kivempia (ja nätimpiäkin). 

Lately I've experienced a lack of inspiration on doing anything, so I've tried finding it from different places. The riverside on a cold, sunny day was really beautiful and I found a lamp post that said "to the edges of the universe and back". I really loved that. Today I went to Red Cross thrift store and the library just to hang around. I guess all I needed was to get away from home for a while. 

There are some inspirational places listed in A Beautiful Mess and they have some nice ideas there. I would like to add my own, though, and it's art museums and galleries. Usually there's no entrance fee to galleries and they are nice, quiet and certainly inspiring places! You should definitely check out the galleries and museums of your hometown if you haven't done that already. 

2 kommenttia:

  1. Arvele: täällä (Chichesterissä) kaikki paitsi pubit menee kiinni kuudelta. Eli yleensä siinä vaiheessa kun minä laahustan kampukselta kotia päin, keskustassa on jo aivan kuollutta. Kirjaston kahvila sentään kampuksella taitaa olla auki lähelle sulkemisaikaa, eli 10pm arkipäivisin. Sekin on jo melko muikeaa sinänsä, että kirjasto on iltakymmeneen asti auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa masentavaa. Mutta toisaalta kirjasto joka on auki kymmeneen asti korvaa kyllä aika paljon.

      Poista