keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Smoothieaamiainen | Smoothie Breakfast

Viime viikolla kokeilin tehdä smoothieta aamupalaksi useampana päivänä. Tein sitä myös tiistaina kun tulin joogasta (miettikää, minä ja jooga O_o) ja oli muuten aika toimiva välipala. Kiitos osasto Rollo siitä nerokkaasta oivalluksesta että myös sauvasekoittimella voi tehdä smoothien! Olisinko tajunnut itse? No en. Oliko  mulla kaapissa (Larelta pöllitty) sauvasekoitin? No oli. Problem solved!

Maanantai


Mansikkaa, maustamatonta jogurttia, kaurahiutaleita, vaahterasiirappia ja Mikko Lehtonen: Pikku jättiläisiä. 


Tiistai


Mansikkaa, maustamatonta jogurttia, kaurahiutaleita, vaahterasiirappia ja Shlomith Rimmon-Kenan: Narrative Fiction. 

Keskiviikko

Mandariinia, maustamatonta jogurttia, vähän hunajaa ja kaurahiutaleita. Aamiaisseurana luonnostelua gradun kolmoslukua varten. Tai jotain.

Torstai

Mangoa, banaania, maustamatonta jogurttia, pähkinöitä (taisi olla pekaani), loraus kolmen hedelmän mehua ja spirulinajauhetta joka aiheuttaa tuon hemaisevan vihreän värin. Banaani peittää spirulinan maun jollain tapaa, mutta ei se kyllä mitään herkkua ole. Mutta proteiineja ja vitamiineja nam? Kävin ostamassa pussukan Ekosiskoilta. Kiva puoti. Niin ja smoothien sivussa Helena Helve: Arvot, maailmankuva, sukupuoli.


Perjantai

Taisi olla samanlainen mango-banaanisetti kuin torstaiaamunakin, mutta aamupalaseurana oli jotain ihan muuta kuin tutkimuskirjallisuutta. Oli Dylan Moran. Lintsasin ehkä vähän. 


Testiviikon havaintoja:  Smoothie piti nälkää hyvin ja itse ainakin kehtasin jopa tehdä aamupalaa tällä menetelmällä joka aamu! Mikä ei omassa tapauksessani siis ole ollenkaan taattua. Tosin vilukissa kun olen, olisin kaivannut kyllä aamulla teetä lämmittämään mutta muuten ei aamuteetä oikeastaan edes tullut ikävä. Olo oli joka päivä jollain tapaa parempi kuin normaalisti, eli silloin kun aamupalani (silloin kun muistan ja kehtaan syödä sen) koostuu  teestä ja leivästä. Ja spirulinapirtelö teki hyvää joogan kipeyttämille lihaksille!

Aion siis jatkossakin syödä/juoda smoothieta aamupalaksi aina välillä, mutta kaikkeen kyllästyy ja niin smoothien koostumukseenkin. Vaikka sitä voi tehdä melkein mistä tahansa aineksista mitä nyt kaapista sattuu löytymään niin pelkkä maun vaihtelu ei pitkässä juoksussa ehkä riitä, kun muussi tuntuu suussa samalta päivästä toiseen. Niin että sitä kiinteää ruokaa välillä kans! (Tänään söin quinoa-salaattia höystettynä niillä kasviksilla mitä sattui kaapista löytymään, oli hyvää sekin.)

Ja etten alkaisi ihan terveyshipiltä kuulostamaan niin kerrottakoon että ostin eilen suklaalevyn.


I tried having smoothies for breakfast every day last week and I found it to be a good and fast breakfast that keeps my tummy happy and fed until lunchtime. What I missed about my usual breakfast tea was the warmth - cold smoothies made me even chillier than I usually am, and I'm a real chilly-willy! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti