lauantai 28. joulukuuta 2013

Työpöytäprojektin lopputulos | End of Project Workspace

Tämä oli olohuoneen tilanne viimeksi kun aiheesta raportoin:


Sitten alkoi tapahtua. Isäntä toi tekemänsä tv-tason kotiin ja minä pintakäsittelin sen. (Päädyin valkoiseen kuultovahaan.) Ennen joulua roudattiin porukoilta vielä yksi kaluste lisää, ja nyt meillä näyttää tältä:

Näyttää jotenkin paljon tilavammalta! Ja vähemmän säläiseltä, kun säilytystilaa tuli kertaheitolla monta vetolaatikollista lisää. Cd-levyt ja stereot saivat (ainakin tilapäiset) lähtöpassit, sillä nyt minulla on paikka tietokoneen kaiuttimille. Kaikki paperi- ja tietotekniikkasälä siirtyi sohvapöydän sisuksista niille tarkoitettuun paikkaan ja sohva on nyt pyhitetty löhöämiseen.


Viime syksynä maalaamani pinnatuoli pääsi makkarin nurkasta paraatipaikalle. Todettiin isännän kanssa, että tässä projektissa mitat sattuivat kyllä ihan vahingossa tarkan suunnittelun tuloksena kohdilleen: Paitsi että piironki ja tv-taso istuvat seinustalle niinkuin oli suunniteltukin, lisäksi tv-tason alaosaan mahtuivat juurit tismalleen kaksi entistä pajukoria (niissä säilötään PS:n ohjaimet ja pelit), piirongin alle menivät sentilleen puiset askartelulaatikkoni ja tuo pinnatuoli on juuri oikean korkuinen tietokoneella työskentelyyn. Työpöydän lamppuakaan ei ole tarpeen hankkia, kun siirrettiin tuo kaksihaarainen jalkalamppu nurkasta toiseen. Aiemmin tuo alaosan pikkuvalo oli lähinnä tyhjän panttina, mutta nyt se toimii työvalona silloin kun sellaista tarvitsee.

Piirtelin joskus syksyllä (hienosti Paintilla :D) itselleni mallin siitä, miltä lopputuloksen pitäisi suunnilleen näyttää. Aika hyvä vai mitä?

Summma summarum: Lopputulos on sen verran onnistunut, että isäntäkin joutui myöntämään että näyttää paremmalle kuin ennen. Rahaa projektiin ei käytetty juuri mitään, uutena ostettiin vain kulmaraudat tv-tason jalkoihin. Entinen tv-taso ja sohvapöytä lähtevät sukulaisen huusholliin, nekään eivät siis jää tyhjän pantiksi. Seuraava projekti onkin sitten sohvapöytä, ei nämä muutostyöt tähän lopu!


This is how my (our) workspace project ended up. We brought in an old chest of drawers from my parent's house and matched it with the new tv-stand. No money spent! It gives the living room such a spacious and not so cluttered feeling. Now I finally have a place to keep my computer-related knick-knacks! The last picture is a Paint-drawing of how I imagined the end result would be and how it really turned out. Quite nice, huh? Next up: project sofa table! 

4 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa! Hyvä te, hyvä isäntä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä myö! Ja ukkeli on kyllä taas tienannut kiltteyspisteitä siinä määrin että ensi vuonnakin pitää olla aika päräyttävät joululahjat. :D

   Poista
 2. Koko nurkkauksesta on tullut tosi raikkaan näköinen. Tehokasta yhteistyötä teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin miustakin! Meillä nää projektit näköjään toimii parhaiten niin että mie ideoin, isäntä toteuttaa. :D

   Poista