lauantai 7. joulukuuta 2013

Työpöytäehdokas | For the Work Space

Kun aloin miettiä työpistekuvioita, lähtökohtana oli se, etten halua ostaa valmiina mitään helppoa ja tylsää ratkaisua. Vaihtoehtoina oli löytää jostain vanhaa tai rakentaa itse (tai siis panna isäntä rakentamaan). Hyvän tovin mietin ja tuumin ja surffasin netissä tutkimassa malleja ja pohdin ja arvoin.

Koko ajan vastaus odotti minua porukoilla, oman huoneeni nurkassa.

Vanha klaffipiironki on sukulaisten peruja ja roudasin sen aikoinaan huoneeseeni, vaikka en olisi tarvinnut yhtään kalustetta lisää. Alun perin ajatuksena oli, että jossain vaiheessa maalaan sen. Mutta koska ulkopuoli on kuitenkin yhä suhteellisen siistissä jamassa, en ole saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Sisäpuoli on vähän kellastuneempi ja maali on paikoin lohkeillut, mutta eipähän tuo sekään ole suuremmin häirinnyt.

Olen tehnyt testejä ja tutkimustyötä sen suhteen, soveltuuko tämä piironki oikeasti aikomaani käyttöön. Tulin siihen tulokseen, että korkeuteensa nähden siihen pitäisi olla melko helppoa löytää sopivankorkuinen tuoli. Läppärini ei harmillisesti sovi piirongin sisälle kun luukun sulkee, mutta ylin laatikko on kuin tehty läppärin säilytystä varten. Leveydeltään mööpeli on mukavan pieni, vain 80cm, ja syvyydeltään 45cm joten sen pitäisi (ainakin teoriassa) sujahtaa mukavasti olohuoneen nurkkaan.

Mitä tv-tasoon tulee, minäkään en vielä tiedä kovin tarkkaan, millainen siitä on tulossa. Esitin isännälle joitain inspiraatiokuvia ja sanoin haluavani niin sanotut 'hair pin legsit' (taas niitä sanoja, joille en löytänyt suomenkielistä vastinetta), mutta loput jäi sitten isännän luovien taipumusten varaan. Jännää nähdä, mitä sieltä valmistuu!

When I started planning my work space to come, I decided that I do not want to go the easy way and buy a lame, ready-made desk. Instead, I wanted to use something old or build it myself (or actually, make my boyfriend build it). Then I realized I have this old open-top chest of drawers at my parent's house that is just perfect! I made the measurements and found that it's small enough for our living room and the height seems suitable for me as well. And hey, more storage space at once! 

3 kommenttia:

 1. Tuo näyttää todella todella hyvältä vaihtoehdolta, itse himoitsin tämän tapaista entisessä työpaikassani? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on tosiaan sekin etu, että säilytystilaa tulee samaan syssyyn, ei tarvii jättää tavaraa esille lojumaan kunhan vanha sohvapöytäkin lähtee. (Tällä hetkellä melkein kaikki miun 'toimisto'kamat on sohvapöydän alaosassa kun ei muutakaan paikkaa ole :D)

   Poista
  2. Sepä se! Ja tuonne allekin saa jotain jemmattua jos laatikot eivät riitä ;)

   Poista