sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luonnonkosmetiikkaa lahjaksi | Cosmetics for Christmas

Omassa joulutoivelistassani oli mukana luonnonkosmetiikkaa, kuinkas muuten. Luonnonkosmetiikan suosio on kovassa nousussa, joten sitä löytyy luultavasti monien muidenkin toivelistoilta. Lupasin tehdä aiheesta postauksen avuksi tontuille, joten täältä pesee! Nämä ovat vain esimerkin omaisia poimintoja siitä, millaisia tuotteita sinne pakettiin voisi kääriä. Jos on epävarma lahjan saajan mieltymyksistä, lahjakortti on tietysti aina hyvä vaihtoehto. Pakettiin voi pakata mukaan myös omaa aikaa: esimerkiksi pienten lasten äidille voit antaa hemmottelupaketin mukana lupauksen lastenvahtivuorosta, jolloin lahjan saajalle jää aikaa lahjan käyttämiseen.


Arkipäivän kosmetiikkaa

Alkuun muutamia poimintoja jokapäiväisestä tai -viikkoisesta kosmetiikasta: vartalovoiteet, käsivoiteet, ja huulirasva ovat sellaisia, joita ainakin itse käytän päivittäin.1. Sante Acai vartalovoide 2. Sante Grenadine Spirit vartalovoide 3. Flow kosmetiikka huulirasvat 4. Benecos-pakkaus (vartalovoide, käsivoide, suihkugeeli) 5. Flow Piparminttu vartalokuorinta

Yllä listaamieni lisäksi erilaiset kuorinnat (kuorintoja Eco Beautyn ja Jolien valikoimista) ovat kivoja lahjoja. Kuiville käsille puolestaan sopivat esimerkiksi Terre d'Oc Karite Ravitseva käsivoide jaWeleda Skin Food. Viimeksi mainittu sopii myös kantapäävoiteeksi ja moneen muuhun tarkoitukseen. (Kirjoitin Skin Foodista viime talvena, postauksen voi lukea täältä. Vartalovoidetestauksen tuloksia puolestaan löytyy täältä.)Harvinaisempaa hemmottelua


Jos haluaa antaa lahjaksi jotakin hieman spesiaalimpaa, luonnonkosmetiikastakin löytyy omat luksussarjansa. Siinä missä vaikkapa Benecos ja Sante ovat edullisempia, arkipäiväiseen käyttöön sopivia merkkejä, ovat esimerkiksi Patyka, kotimainen Mia Höytö Cosmetics ja L'Atelier des Délices sieltä arvokkaammasta päästä. Luonnonkosmetiikassa tosin hinnalleen saa usein vastinettakin: kalliimmissa tuotteissa on oikeasti enemmän vaikuttavia aineita, eikä hinnassa välttämättä ole samalla tavoin brändilisää kuten monissa normaalikosmetiikan tuotteissa saattaa olla.

1. Mia Höytö Cosmetics Silkki vartalovoide 2. Melvita Punaisten marjojen vartalovoide 3. Patyka Absolis Iirispuu vartalovoide

Luksuskosmetiikastakin lahjaksi voi valita samoja tuotteita kuin edellä ehdotin: kasvo-, yö- ja vartalovoiteita ja kuorintoja, mutta myös harvinaisempia herkkuja kuten naamioita, öljyjä ja seerumeita. Myös luonnonkosmetiikkaparfyymi on ylellinen pakettiin käärittävä.
Vasemmalla Patyka Absolis Huile Absolue öljyseerumi, oikealla Natura Siberica Absolut Beluga Caviar Revitalizing Face Serum.
Vasemmalla Honoré des Prés Vamp à NY, oikealla Acorelle Lootus Bambu EdP


Kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Jos haluaa suosia kotimaista myös kosmetiikkalahjoissa, suomalaisia luonnonkosmetiikkavalmistajia ovat ainakin VuotarFlow kosmetiikkaFrantsila ja ehkä toistaiseksi vähän tuntemattomampi Lily Alexandra.


Miehille

Luonnonkosmetiikka sopii myös miesväen paketteihin.Vasemmalta: K Pour Karité All Over Shampoo hiuksille ja vartalolle, Lavera Men Sensitiv kosteusvoide
ja Logona Mann After Shave Balm.

Sekä EcoBeautyssa että Joliessa on myytävänä myös miehille suunniteltua 66°30 -luonnonkosmetiikkasarjaa. 


Mistä sitä saa? 

Luonnonkosmetiikka-apajat Joensuussa löytyvät täältä. Tässä postauksessa käyttämäni esimerkit ovat pääasiassa EcoBeautyn ja Jolien sivuilta, koska noista kahdesta palvelusta minulla on eniten omakohtaista kokemusta. Lisäksi luonnonkosmetiikkaa on saatavilla ainakin Ruohonjuuri verkkokaupasta, Hyvinvoinnin verkkokaupasta, Silkwayn nettisivuilta, Ekolosta, Biodellystä ja varmasti monesta muustakin paikasta, mutta noista on hyvä aloittaa. Myös Sokokset ja Lifet myyvät sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. 


Natural cosmetics are gaining popularity and I think you can't go very wrong by giving a natural cosmetics gift this year. Here are my tips for Santa's little helpers: body lotions, day and night creams and hand creams are needed in everyday use. Peeling creams, masks and serums are a nice pampering gift. There are also perfumes and men's products available. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti