lauantai 21. syyskuuta 2013

Tyyliä määrittämässä, osa 1 | Defining My Style, part 1

Vaatekaapin siivouksen (postaukset täällä ja täällä) ja A Minimalistin defining your style -postauksen innoittamana aloin miettiä tarkemmin, mitkä asiat pukeutumisessa oikeastaan ovat sitä kuuluisaa minua. Aloin koota Pinterestiin pukeutumiseen liittyviä inspiraatiokuvia, jotka syystä tai toisesta puhuttelivat minua. Tässä alkuvaiheessa tärkeintä oli luottaa mutufiilikseen eikä analysoida vielä sen tarkemmin. Sitten kun tuntui, että saturaatiopiste on saavutettu, oli analysoinnin aika.

Ensimmäiseksi etsin inspiraatiokuvista toistuvat elementit.



 Helpointa oli löytää toistuvat värit, kuviot ja tietynlaiset vaatekappaleet. Näitä olivat

- raidat, pilkut ja maastokuosi
- harmaa, keltainen, oliivinvihreä, musta, tummansininen
- vaikutteet armeijatyylistä
- parkatakit, pillifarkut, suuret neuleet, mekot, shortsit
- tennarit, ballerinat, buutsit

Vaikeampaa oli etsiä kuvista "pintaa syvempiä" juttuja, eli esimerkiksi materiaaleja, yhdistelmiä ja tunnelmia, mutta niitäkin alkoi löytyä kun vähän vaivasi laiskoja aivojaan:


 - kontrastit (esim. ylläolevassa kuvassa raskaat saappaat hempeän mekon kanssa, rennot tennarit särmän jakun kaverina, iso yläosa ja tiukka alaosa, you name it)
- rentous ja vaatteiden mukavuus
- käytännöllisyys
- kerroksellisuus
- kuosien käyttö mausteena (esim. leopardiballerinat muuten yksivärisen asun kanssa)

Näillä pääsee jo aika pitkälle, mutta seuraavaksi olisi tarkoitus onnistua laatimaan näistä inspiraatiokuvista kuuden kuvan moodboard, joka tiivistää sen kaikkein olennaisimman omasta tyylistäni.






Näistä kuvista löytyy kerroksellisuutta, muhkeita yläosia, kuvioita, matalia kenkiä ja sääret esiin tuovia alaosia, mikä oli itselleni ihan uusi havainto mutta täysin järkeenkäyvä sellainen, kun tarkemmin miettii. Yleiskuva on rento ja hyvin epämuodollinen, ehkä jopa vähän teinimäinen (voi ei :D). Mutta nähtävästi en ole aikuisesti pukeutuvaa sorttia, se on vaan myönnettävä. Jakut ja kynähameet kannattaa siis suosiolla unohtaa.

Päätin, että seuraava tyylinmäärityksen vaihe on etsiä vaatekaapistani ne itselleni ominaisimmat vaatekappaleet, joiden pitäisi kaiken järjen mukaan nyt siis olla jotain samantapaista kuin tässä postauksessa on tullut esiin. Samalla voisi katsoa, olisiko inspiraatiotaulusta ollut siinäkin mielessä hyötyä, että vanhoista vaatteista löytyisi uusia yhdistelmiä joita ei ole tullut ennen ajatelleeksi. Myös kaapin täydentämistarpeet on helppo tarkistaa samalla.

Mikään ostoslista tai "heitä kaikki vanhat pois ja osta tällaisia tilalle" -tyyppinen juttuhan tämä ei missään nimessä ole, vaan tarkoitus on nimenomaan ehkäistä hutiostoksia ja vaatekriisejä vahvistamalla omaa näkemystä tyylistään. Seuraavan kerran kun menen vaatekauppaan, tajuan ehkä ostaa mieluummin sen kauniisti laskeutuvan harmaan t-paidan kuin flamingonpunaisen sifonkipaidan röyhelökauluksilla jota kuvittelen käyttäväni...no, en edes pysty kuvittelemaan missä sellaista voisi käyttää.

Kaikki kuvat ovat Pinterestin Style Inspiration-taulultani, sieltä löytyvät myös kuvien alkuperäislähteet. / All the pictures are from my Pinterest board Style Inspiration. 

After cleaning up my clothes closet (posts about it here and here ) I was inspired to make myself clear what my style really is. There is a great series about defining your style in here. I decided to wander off my own direction a little, though, but the basics are the same. I gathered an inspiration board to Pinterest (the one linked above) and pinned everything that felt good without analysing it further yet. After reaching a saturation point I analysed the pictures more thoroughly and found the repeating elements that define my likings. Those were stripes, dots and camo-pattern. Colours gray, yellow (mustard), navy blue, olive, black. Skinny jeans, parka jackets, huge sweaters, Chuck Taylors, ballerinas and boots. Then I tried to find something more abstract and found layers, contrasts (like girly dress with heavy boots or sharp blazer with chucks), comfortable things and bottoms that bring out your legs. I think it was really inspiring to do this and get more confidence about my style. Next time I go shopping I know better than to buy a flamingo-red chiffon blouse with ruffles in it. 

2 kommenttia:

 1. Hauska postaus :) itse olen bloggaamisen myötä oppinut aika paljon tyylistäni, mutta omalla kohdallaa fakta on se, että se muuttuu :) Hiustyyli vaikuttaa todella paljon, tummilla pitkillä hiuksilla koin kaiken tyttömäisen liian sievänä, lyhyillä hiuksilla taas kontrasti oli mukava ( oletko muuten huomannut itse uuden hiustyylin myötä, että se olisi vaikuttanut pukeutumiseesi?). Mutta kyllä se tietty pohjavire aina vaan säilyy ja aika paljon meillä oli samoja "inspisjuttuja" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tuumiskelin, että näitä "tyylianalyysejä" pitäisi tehdä säännöllisesti aina vuoden tai parin välein ja katsoa, mitkä jutut ovat niitä pysyviä ja mitkä muuttuvat. Kyllähän oma maku iän myötä kehittyy ja samoin ulkopuoliset vaikutteet näkyvät siinä, mikä milläkin hetkellä miellyttää, mutta uskoisin että peruspalikat pysynevät aika samana. :)

   Ja totta, hiustyylilläkin on merkitystä! Ainakaan vielä en ole huomannut pukeutumisessani mitään erityistä muutosta joka olisi suoranaisesti hiuksista johtuvaa, mutta totesin tässä juuri tovereille että se on hauskaa miten vanhat vaatteet alkavat näyttää ihan uusilta eri tukan kanssa. Ja kyllähän sitä ehkä jossain määrin tietoisesti pyrkii välttämään hyvin maskuliinisia kokonaisuuksia, ettei mene liian butchiksi touhu. :D

   Poista