maanantai 16. syyskuuta 2013

Kirkasta vihreyttä syksyn keskellä | Bright Green in the Middle of AutumnTällaiset maisemat löytyi eilen ihan kotinurkilta! Uskomatonta, että olen asunut Joensuussa seitsemän vuotta (ja lähiseutuvilla koko ikäni), enkä ollut koskaan ennen käynyt Kukkosensaaressa. Eiliseksi oli suunniteltu syksyistä retkeä johonkin, mutta ei oltu ihan varmoja että Kolille vai minne. Muistin lukeneeni Eijan blogista joskus maininnan Kukkosensaaren ulkoilualueesta ja tein vähän googlettelua, jonka tuloksena päätettiin skipata moneen kertaan nähty Koli ja suunnata kohti Kuhasaloa. (Olen tulkinnut tämän kaksinimisyyden niin, että alue on virallisesti nimeltään Kuhasalo, mutta tuttavallisempi 'kansannimi' joka kuitenkin lukee myös opastaulussa, on Kukkosensaari.)

Paikka sijaitsee Joensuun Penttilän laitamilla, vain kolmen kilometrin päässä keskustasta. Ja miten kaunista siellä oli! Ihania neulasten peittämiä polkuja, kuusikkoa, lehtoja, JÄRVI (toiseksi paras juttu meren jälkeen), nuotiopaikkoja, lintuja ja oravia. Kaksi tuntia kului sutjakasti kun tassuteltiin koko alue melkotavalla läpikotaisin (aikaa olisi mennyt ehkä vähän vähemmän, mutta meitsi oli vähän väliä kontallaan hotailemassa jotain käpyjä*). Asiaankuuluvasti oli eväät mukana ja ne nautittiin järvimaisemaa katsellen.

Alueella oli myös muita ulkoilijoita, ja oli tosi kiva nähdä vaihtareita oikein ruudullisen piknik-viltin kanssa rantakalliolla evästelemässä. (Miten VAIHTARITKIN olivat löytäneet sinne, kun minä en?!) Mutta jos teitä on siellä ruudun takana joku muukin joensuulainen joka ei ole koskaan käynyt Kukkosensaaressa, niin MENE SINNE. Eijalle kiitos että olet joskus maininnut paikan, en nyt löytänyt sitä postausta jossa se olisi mahdollisesti tapahtunut mutta olen varma että se olit sinä. :D

 *Huomasin tämän olevan toistuva ilmiö. Konttailin ympäriinsä myös viime vuoden syksyretkellä.

We made an autumn trip to a very close destination: we found this beautiful recreational area just outside our hometown and I had never known of its existence! (And I've been living around here more or less my whole life.) The place was so diverse with both light groves and darker patches of fir trees and a LAKE (they are the next best thing after a sea). We saw birds and squirrels and people having picnic and grilling hot dogs on an open fire. It's an absolutely gorgeous place and I'm really happy that we finally found it. 

1 kommentti:

  1. Kiva kun löysit paikan :) Tuolla on nyt tullut keväästä asti lenkkeiltyä koiran kanssa melkein päivittäin. Ihana paikka on kyllä :)

    VastaaPoista