torstai 19. syyskuuta 2013

Kahvilla Joensuussa: Hyve & Pahe | Coffee in Joensuu


Maanantaiaamuna olin liikkeellä epätavallisen aikaisin. Syksyltä hajahtavassa viimassa alkoi tehdä kummasti mieli lämmintä juomista, joten päädyin aamuteelle Hyveeseen & Paheeseen. Aamutuimaan kahvilassa oli vielä kovasti hiljaista, joten oli hyvä tilaisuus kerrankin napata muutama kuva ilman ihmetteleviä/kauhuissaan väisteleviä ihmisiä.

Hyve& Pahe toimii niin, että alakerrasta saa suolaisia ja ennen kaikkea makeita (suklaa)herkkuja ja yläkerrassa on lounasaikaan tarjolla kaikkea terveellistä, kuten wokkia, keittoa ja salaattibuffa. Wokkia voin suositella vilpittömästi, sen ainesosat saa valita itse, annos on iso, se on HYVÄÄ (tätä ei voi painottaa tarpeeksi) ja kohtuullisen hintaista.

Hyve & Pahe on kaupunkihistoriallisestikin kiinnostava paikka, sillä se sijaitsee vanhan elokuvateatteri Tapion tiloissa. Tapio on toiminut Joensuussa vuodesta 1927 ja rakennus lienee siis suunnilleen samalta aikakaudelta. Tuon ajan tyyli näkyy erityisesti vanhan Tapion ulko-ovissa (alin kuva), jotka ovat todella kauniit mutta joita harvoin pääsee näin esteettömästi ihailemaan. (Toisin sanoen kannattaa käydä kahvilla varhain aamulla kun liikkeellä ei ole muita.) Kun uusi elokuvakeskus rakennettiin vanhan Tapion viereen vuonna 2005, vanha ja uusi osa yhdistettiin.  Vanha teatterisali (nykyinen Tapion sali 2) on edelleen siis käytössä, ja sen parvelle on käynti kahvilan yläkerrasta.

Suosittelen Hyvettä ja Pahetta sellaisille Joensuun kävijöille, joille kaupungin paikat eivät ennestään ole tuttuja ja jotka etsivät hyvää kahvi- tai lounaspaikkaa. Suosittelen sitä myös niille joensuulaisille, jotka eivät siellä ole ennen käyneet. Ja niille, jotka siellä ovat käyneet, sanon good job mutta jos ette ole vilkuilleet itse rakennusta sillä silmällä niin tehkää se, saatatte huomata että se on aika kaunis vaikkei siihen ole tullut kiinnitettyä ennen huomiota.

Hyve & Pahe is one of my favorite cafés in Joensuu. It is situated in an old movie theatre right next to the new movie theatre complex. The name literally translates to "Virtue & Vice" and it refers to the chocolate cakes and other delicious pastries you can have downstairs and  the healthy salad bar, wok and lunch soup served upstairs. (The wok is delicious and affordable, I can warmly recommend it!)  You can find the café in the very center of Joensuu, at the pedestrians only -area. The address is Kauppakatu 27. 


1 kommentti:

  1. Kahvila on hyvinkin tuttu, mutta wokilla käytiin perjantaina ekaa kertaa ja oli kyllä aivan loistavaa! Suosittelen sitä siis ehdottomasti kaikille myös omasta puolestani :)

    VastaaPoista