tiistai 24. syyskuuta 2013

Sadonkorjuu | Harvest Time

Perjantaina oli sadonkorjuupäivä. Tai siis metsäksi venähtäneiden salaattien poisrepimis-, kuivahtaneiden ruukkukukkien poisheittämis- ja myyränmylläämän kasvimaan kääntämispäivä. Keräsin talteen muutaman lehden salaattia, basilikat, timjamit, persiljat (sen vähän mitä sitä oli), tukon ruohosipulia ja auringonkukan, joka lähti illalla synttärisankaria ilahduttamaan. Mutta tämänkin vähäisen sadon kanssa kävi niin, että ruohosipulit sain pakkaseen, persiljat veteen ja timjamit kuivahtivat mukavasti omia aikojaan, mutta basilikat ja salaatit yksinkertaisesti nuupahtivat unohtuneina keittiön pöydälle. Aina ei voi voittaa.

Nyt alkaa näyttää sään puolesta siltä, että pihakalusteetkin olisi voinut roudata jo varastoon. Päivänvarjoakaan tuskin enää tarvitsee. Snif.

Last Friday I had a harvest day at my small garden plot. Mostly it was about throwing away dead flowers but I also gathered a small bunch of herbs for the winter. The weather has turned so much chillier that I suppose I could have carried our garden furniture to storage as well. Sigh. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti