perjantai 15. maaliskuuta 2013

Terveisiä maalta, osa 5 | Hi from the Country, part 5

Hips! Eilen lähetin gradun ensimmäisen raakaversion professorille luettavaksi. Sen kunniaksi päätin antaa itselleni muutaman vapaapäivän, ensi viikolla jatkuu taas ankara editointi. Hurjistuin jopa niin paljon, että otin käteeni romaanin - vain nukahtaakseni kahden tai kolmen sivun jälkeen. Tyypillistä. 


Tossulin kanssa käytiin taas tuttuun tapaan postireissulla. Sää on ollut viime aikoina suorastaan tyrmäävän kaunis, onneksi oli hätävara-arskat täällä jemmassa niin ei ole verkkokalvot vielä pudonneet päästä.Niin kuin jo aikaisemmin totesin, talon ylläpito ja kirjoittaminen on vieneet niin paljon aikaa ja energiaa ettei mitään hirveitä askarteluprojekteja ole jaksanut edes ajatella. Yksi homma on kuitenkin riittävän yksinkertaista että sitä voi tehdä illalla kun väsyneenä lojuu sohvalla tuijottamassa telkkaria ja skypettämässä isännän kanssa: olen leikellyt vanhoja t-paitoja matonkuteiksi ja virkannut niistä ah-niin-rumia mutta kierolla tavalla kivoja koripussukoita vaatekaappiin. 

Kolmeen suurehkoon koriin on mennyt ainakin kuusi paitaa ja yhdet sukkahousut, jes! Melkein olen leikkausvimmoissani kaivanut omasta kaapistani sellaisia vaatteita joita vielä käytän. :P Mutta se on ihmeen tyydyttävä tunne, kun pääsee eroon jostain vanhasta paidanryötystä, joka lojuu nurkissa ihan vain siksi, kun se on niin ruma ettei sitä itse halua käyttää ja niin kulunut, ettei sitä viitsi kirppikselle tai hyväntekeväisyyteenkään laittaa. Nyt nekin rumaleet elää uutta kukoistustaan (jos sitä nyt siksi voi sanoa) sukkahousujen ja alusvaatteiden säilytyskoreina. (Ja onpas tuossa mustassa muuten aika paljon kissankarvoja. Mistä lie tulleet...)


Tänään kunnostauduin myös toisessa tavaranhävitystoimenpiteessä. Missiona oli tyhjentää lukioaikaiset muistiinpanokansiot ja ottaa niistä talteen kokeet, esseet ja muu säilyttämisen arvoinen paperi. Kuusi täpötäyttä mappia supistui kahdeksi, loput lähti paperinkeräykseen. Ja näin vapautui melkein metri hyllytilaa, hyvä mie. Sen tilan voikin sitten täyttää vaikka maalauspohjilla tai keskeneräisillä töillä. Soitin tänään myös pitkästä aikaa pianoa ihan pitemmän kaavan mukaan. Harmittaa kun tuli lopetettua ne pianotunnit ala-asteen jälkeen. Olisi kiva osata vähän enemmän ja paremmin. (Ei vieläkään ole liian myöhäistä, sanoisi joku. Mutta kun mie oon laiska, sehän tässä on ongelma. :P)

Että näin. Sunnuntaina kotiin, ihanaa. 


Yesterday I sent the first draft of my thesis to my professor for feedback. To celebrate that, I decided to give myself a couple of days off. While staying here I haven't done much diy- or upcycling-projects.  Only thing I' did was to crochet some (rather ugly) baskets from old t-shirts. Now they're in my closet and I have my stockings and underwear in them. Also I finally threw away my high school notes. They've been gathering dust for ages so I decided to keep only my exam papers and other stuff I've written and just throw the rest to cycling bin. Good for me! It always feels good to get rid of some stuff. I also played the piano today. 

2 kommenttia:

  1. Mäkin harmittelen, etten jatkanut pianonsoitta ala-astetta pidemmälle. Se harrastus ptäis kyllä herätellä henkiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että melkein kaikilla tytöillä on joko pianonsoitto- tai heppatyttövaihe ala-asteella, joillakin (niinkuin mulla) molemmat. Sit ne vaan jotenkin jää, mikä on sinänsä suuri harmi. :/

      Poista