sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Palmun alla | Under the Palm Tree

Eilen nautittiin isännän ja toverien T&J kanssa reilu tunti eksoottista eskapismia. Hetkeksi melkein unohtui että ollaan Suomessa ja ulkona on puolitoista metriä lunta.


Käytiin siis vierailulla Botaniassa. Toveri T ei kuulemma koskaan ollut käynyt ja itsekin viimeksi joskus polvenkorkuisena mummon ja ukin kanssa. Botanian olemassaolo oli tässä välillä jo vaakalaudalla, joten nyt on syytä vierailla siellä ja mielellään vaikka vähän useamminkin, että paikka pysyisi edelleen maailmankartalla! Pohdiskelin jo kausikortin hankkimista ensi talveksi. Botaniasta voisi hakea valohoitoa pimeyden masentamille aivoille ja lämpö- ja kosteushoitoa kuivan talvi-ilman pahoinpitelemälle iholle. Kirja mukaan ja  vähintään kerran viikossa palmun juureen lukemaan, kuulostaa suunnitelmalta! Tähän hätään en keksi parempaa ja edullisempaa vaihtoehtoa etelän lomalle.


Yesterday we visited Botania. It was a wonderful escape from the reality of winter. I'm even considering buying a yearly ticket  for next winter; I think visiting the tropical gardens is the next best thing apart from flying south for real. 

5 kommenttia:

 1. Minäkään en ole tuolla kertaakaan käynyt, en kyllä tiedä miten ötökkäkammoiselle tuo sopisi :D olisi ainakin hyvää siedätyshoitoa! Jännä muuten kun sivuja tutkailin, niin eng & swe sivuilla hinnat oliva 2e halvemmat kuin suomenkielisillä (ainakin opiskelijat ja aikuiset) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan unohtunut päivittää vai mistä lie johtuu hintaero. Ehkä turisteille on halvempaa? :D

   Siekö pelkäät perhosiakin? No mut ainahan sen perhososaston voi vaan juosta läpi, niitä on vaan yhdessä huoneessa ja muissa voi sit ihmetellä kukkia ja kaktuksia ja kaakaopuita rauhassa ilman ötököitä. :)

   Poista
  2. No, sanotaanko että Suomen pienet perhoset on ok, mutta jos tuollainen iso möllikkä aivan pikaisesti sattuisi ihan äkkiarvaamatta olalle tupsahtamaan niin välittömän nopea huitaisureaktio siitä syntyisi :D oon joutunna sen kehittelemään, kun kesämökillä vilistävät milloin sittisontiaiset, milloin sarvijaakot ja milloin ties mitkä herhiläiseksi itseään luulevat tukkimiehentäit :D Mutta hyvästä siedätyshoidosta tuo menisi, pakotan itseni joskus tuonne ehdottomasti! :)

   Poista
 2. Ne on vanhat sivut, jotka väistyvät uusien Botanian sivujen tieltä päivän-parin sisällä. Sinne on saattanut jäädä jotain tietoja päivittämättä, kun energia on suunnattu uusien sivujen suunnitteluun. Hinnat on kyllä ihan kaikenmaailman kansalaisille samat ^^

  Ihana kun kävit! Ja vielä kivempi, että tykkäsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, sieltä tulikin asiantunteva vastaus tähänkin dilemmaan. :) Ja tykättiin kyllä kovasti! Pitäis tosiaan itsekin koettaa rohkaista ihmisiä käymään siellä, onhan se elämys talven keskellä. Ja kesällä pitää käydä sit tutustumassa ulkopuutarhaan!

   Poista