torstai 21. maaliskuuta 2013

Maailman runouspäivä | World Poetry Day

Tänään vietetään maailman runouspäivää, joten hop vaan kaikki kirjastoon lainaamaan ja lukemaan runoutta! Tai mikä vielä parempaa, kirjoittakaa omia runoja ja lausukaa niitä tovereille tai vaikka bussissa vieruskaverille, yllätysmomentti on melko tavalla taattu. 

Rohkaisen kaikkia myös ostamaan runoutta, sillä mikään tässä maailmassa ei ole niin aliarvostettu kuin runoilija. Surullisen halvalla ostin alkuviikosta itselleni syntymäpäivälahjaksi Martta Rossin Upoksissa pilvet. Hyvä minulle, mutta harmillista runoilijalle ja koko suomalaiselle runoudelle. Runokirjoja oli nimittäin kirjakaupan alehyllyissä masentavan suuret määrät. 


Oma runokokoelmani on varsin pieni vielä toistaiseksi, mutta kasvamaan päin. Haluaisin saada Caj Westerbergiä ja Leif Färdingiä omakseni, mutta toistaiseksi olen tyytynyt selailemaan tädin omistamia kappaleita.  (Täällä voi muuten kuunnella ohjelman, jossa ystävät ja tuttavat muistelevat Leif Färdingiä. )

Tässä kuitenkin omasta kokoelmastani pari runoa Runouspäivän kunniaksi: 

Martta Rossin runokokoelmasta Upoksissa pilvet
Markus Jääskeläisen runokokoelmasta Ilmapallo.

Ja niiden omien runojen ei tarvitse olla mitään nerokasta sielun lentoa, kunhan kirjoitatte jotain hassua ja lähetätte sen vaikka tekstiviestinä kaverille tai isännälle tai emännälle tai vaikka äitille! 


Today is the World Poetry Day so I encourage everyone to read, write and buy poetry! 


PS. Tämä postaus ei ole Otavan tai minkään muunkaan tahon sponssaama, vaikka nuo valitut runot nyt sattuikin molemmat olemaan kyseisen kustantamon tuotantoa. / This post is not sponsored. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti