torstai 21. helmikuuta 2013

Puutavaraa makkariin | Timber in the Bedroom

Meinasin laittaa otsikoksi englanniksi "More Wood in the Bedroom" mutta tajusin onneksi ajoissa kaksoismerkityksen ja muutin aikomuksiani. Höm. 

Mutta niin. Tänään ilmestyi makkariin vanhaa puuta kirjahyllyn kaveriksi. Isäntä askarteli joutohetkinään meille sängynpäädyn. Siinä ei kauan nokka tuhissut, eniten meni varmaan aikaa siihen kun meitsi arpoi kehyslaudan väriä. 


Kivasti hilseilevä maalipinta on lähtöisin isännän mummolan seinistä. Kuulemma kun vanha vuorilaudoitus purettiin remontin tieltä, puutavaraa ei heitetty pois vaan kaikki pantiin varastoon odottamaan tulevia tarpeita. Saatoin hykerrellä ja vähän ehkä taputtaa käsiänikin kun isäntä esitteli kännykästä kuvia löytämästään lautatavarasta. Tarina tavaran takana tekee siitä tunnetusti entistäkin arvokkaamman.


Vanhan maalin päälle on vedetty lakkakerros, ettei aamulla tarvii herätä maalihiutaleita hiuksissaan. Kehyslauta on käsitelty valkoisella puuvahalla, joka jättää pinnan elävämmän näköiseksi kuin jos sen olisi vain maalannut valkoiseksi. 


Tuo vanha keltainen maalipinta tosin vaatinee jotain seurakseen ettei se näytä ihan orvolta ja silmäänpistävältä makkarin muun värimaailman keskeltä. Ehkä keltasävyinen tyyny ja jotain muuta pientä, niin eiköhän se siitä. Ainakin omaan silmään se toisaalta sopii jollain tosi kieroutuneella tavalla tuon modernihkolta haiskahtavan tapetin ja farkun kanssa. Jännä. 

Boyfriend built us a headboard. The material is old wall boards from his grandma's house. I'm glad they never threw the old boards away when they renovated, since the old, weathered wood looks rather awesome in it's new use. I like when things have a story behind them. But now I just need to find some ways to install some more yellow into our bedroom so that the headboard doesn't stick out as much as it does now. 

4 kommenttia:

 1. Tosi hiano! Siis ihan allekirjoitan ton saman että hyvin käy tapetin ja tummien sävyjen kanssa yhteen. Kyllä se miäs osaa..^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa se. ^^ Jotenkin tuo keltaisen ja valkoisen laudan yhdistelmä houkuttelee jännällä tavalla toteuttamaan jotain epämääräisiä pelargonia-mummonmökki-virityksiä. :D Ruutuverhot!

   Poista
 2. Tää on makee! Sopii miun mielestä hyvin ton päiväpeiton kaveriksi :) lueskelin tänään (töissä, hups) siun blogia. Onnittelut valmistumisesta ja etenki vapaa-ajan alkamisesta ;) gradu on tuskaa. Ja siun matkakuvat aiheutti tarpeen päästä reissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, blogit on siitä vaarallisia että "mie vähä vaan vilkasen" muuttuu helposti kolmen tunnin lukusessioksi. :D Kiitos paljon onnitteluista, gradu totisesti oli tuskaa! Ja kyllähän tuo olis itselläkin taas kyty päästä maailmalle, jos sitä ensi talvena johonkin...

   Poista