sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Clipboard = keräilyalusta

Tiedättehän te ne sellaiset paperiklipsulla varustetut levyt joita jenkkileffoissa on aina läheteillä ja postimiehillä? Clipboard englanniksi. Ja minä kun olen yrittänyt löytää sellaisia mutta kun en vaan tiennyt oikeaa termiä suomeksi! Järki sanoi että no kirjoitusalustahan se on. No ei näköjään toimistotukuissa ainakaan, vaan kirjoitusalusta on se sellainen muovilätkäre joka laitetaan pöydälle. Höh. 

No sitten selvisi kun riittävän kauan etsiskelin, että se on keräilyalusta. Imagine that. Mutta kun googlen kuvahakuun laittaa hakusanaksi 'clipboard', tulokset on jotain ihan muuta kuin jos laittaa 'keräilyalusta'. Periaatteessa kyse on samasta esineestä, mutta käytännössä ne näyttää ihan erilaiselta, ja se on tässä tapauksessa tarkkaa. 

Clipboard. Kuvat FrontierPc ja QC Supply

Keräilyalusta. Kuvat Paperipalvelu, Verkkokauppa.com ja Proficient

Ymmärtänette varmaan? Clipboard = kiva, keräilyalusta = ruma. 

Olen törmäillyt clipboard-kuvaseiniin ja -asetelmiin Pinterestissä ja viimeksi A Beautiful Mess -blogissa. Ajatus puhuttelee koska a) se on jotenkin jäsennellympi ratkaisu kuin kaiken kivan lätkiminen magneeteilla jääkaapin oveen ja b) kuvat on helpommin vaihdettavissa ja kerrostettavissa kuin valokuvakehyksissä. Niin kuin vanhat kämpät -postauksista (osa 1 ja osa 2) saattoi huomata, olen jonkin verran kallellaan erilaisiin paperisäläkokoelmiin ja niitä olisi kiva toteuttaa edelleen mutta jotenkin hallitummassa ja hillitymmässä muodossa. Vähän niin kuin tähän malliin: 

Tee-se-itse-clipboardin mallia A Beautiful Mess-blogista.

Suunnitelmissa olisi siis oma versio asiasta, mutta voi olla että joudun turvautumaan tee-se-itse-ratkaisuun jos ei tarpeeksi kivan näköisiä keräilyalustoja löydy. Noita paperiklipsejä (oikealta nimeltään paperipuristimia, opin tänään) olisi ilmeisesti ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa ja varmaan jostain Clas Ohlsoniltakin löytyisi. Jos vaikka sit maalla askartelis taas.

(Mie huomaan suunnittelevani maalle kaikenlaista aktiviteettia siksi aikaa kun istun siellä talonvahtina, mutta totuushan tulee olemaan se, että mie kirjotan siinä vaiheessa gradua "all the work while crying" -tilassa enkä varmaan tee paljon muuta. Ainakaan askartele mitään kivaa. Höh.)

I would like to make myself a clipboard display, but for some reason the clipboards you get from Finland are all just damn ugly. I guess I'm going to have to make my own clipboards like they did in A Beautiful Mess

4 kommenttia:

 1. Onko tämä semmoinen mitä kaipaat? http://www.cchobby.fi/kirjoituslevy-1-kpl_1.aspx
  Tuolta löytyy kaikkee muutakin kivaa:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, just tuommoista kaipasin! Huippua, kiitos vinkistä. :)
   (Pelkään että tästä tulee vielä hinnakasta, kun alan selailemaan mitä muuta siellä on tarjolla. :D)

   Poista
 2. Satuin törmäämään 'clipboardiin' Fermin sivuilla myös, 20 euroa on tämä: http://www.ferm-living.com/clipboard/

  Noita Fermin tuotteita pitäisi olla Suomessakin myynnissä jossain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuuuu tuo olis kyllä tyylikäs, mutta hinta on vähän suolaisehko. :/

   Poista