maanantai 21. lokakuuta 2013

Pellavalakanarahasto | Saving for Linen Sheets

Haikailin aiemmin kokoamassani kollaasissa pellavalakanoiden perään. Koska olen mieluillut niitä jo jonkin aikaa, päätin että se olisi sopiva säästöprojektin kohde. Taustalla tässä on ajatus siitä, että omien eväiden kanniskelu tupperipurkeissa harjoitteluun ja kouluun tuntuu mielekkäämmältä, kun sillä tavoin säästynyt raha kertyy konkreettisesti johonkin ja jotakin tiettyä tarkoitusta varten. Samoin auton pysäköiminen kauemmas keskustasta motivoi huomattavasti enemmän, kun pysäköintimaksussa säästetyt rahat menevät "hyvään" tarkoitukseen. Kyllähän joulupukki varmaan toisi mulle lakanat jos nätisti pyytäisin, mutta ei se tunnu samalta kuin koota kolikoita purkkiin ja joutua tekemään jotain hankintansa eteen.

Laskeskelin, että jos aion hankkia Annon pellavalakanat (jotka ovat ilmeisesti laadultaan paremmat kuin esimerkiksi H&M:n ja hinnaltaan saavutettavammat kuin jotkin Finlaysonit), saan säästää lounasroposia vähintään 120 euron edestä. Saa nähdä kuinka kauan se vie.


I decided to save money to buy myself linen sheets that I've been dreaming of. This motivates me to take my own lunch to school and park my car further from the city center where it's free. So it's not really about the sheets but making reasonable choices in everyday life (and maybe rewarding myself a little for making them.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti