keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuilua | May Day Festivities

Eilen aamulla totesin, että no eipä muuten joku vappu ihan hirveästi jaksa innostaa tänä vuonna. Pari viime vuotta sen juhliminen on jäänyt väliin kun olen ollut ulkomailla, eikä nytkään ollut sen kummempaa vappufiilistä. Illalla käytiin kuitenkin istumassa iltaa toverien kanssa ja sehän on aina mukavoo.


Tänään käytiin kaupungissa katsomassa vanhojen autojen perinteistä vappukulkuetta. Kiva perinne minusta.


Kulkueen jälkeen suunnattiin isännän porukoille juomaan vappukahvit ja syömään kotitekoisia munkkeja. 


Kotona pienten päiväunien jälkeen mie väsäsin meille smørrebrødejä tanskalaiseen malliin. Kuten kuvasta näkyy, tämä ei ole vielä ihan oikeaoppinen smörkky kun leipä on vielä näkyvissä täytteiden alta! Mutta todettiin, että näistä voisi tehdä vaikka vappuperinteen. Sekin voisi olla kiva perinne. 

Vähän illemmalla voisi vielä syödä lisää munkkeja (saatiin niitä anoppilasta mukaankin). Ei tää nyt ihan huono vappu ollut vaikkei lähtökohtaisesti kovin paljon kiinnostanutkaan. 

Yesterday all Finland was celebrating May Day's eve. I didn't feel much like celebrating, but we spent the evening with our friends and that's always nice. Today we went downtown to see the traditional May Day old cars parade. I think that's a nice tradition. Then we had coffee and "munkki" (they are kind of donuts that are traditional food for May Day in Finland) at my bf's parent's place. In the evening I made us some Danish sandwiches (smørrebrød) and we thought that it might be nice to make that a tradition of our own to have them always on May Day. 

3 kommenttia:

 1. Et satu muistamaan oliko tuon punaisen Minin takaikkunalla Michelin-ukkoa? :D Veljellä on sama auto, ja rekkaria en muista, niin aattelin josko se on ollu ajelemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satavarmaksi en mene sanomaan, mutta jotain hämäriä muistikuvia on että olisin muka Michelin-miehen tänään nähnyt. En ehkä just tuon auton takaikkunalla mutta jossain. Tämä varmaan auttoi tosi paljon. :D

   Poista
  2. :D No on tämä luonnehdinta tyhjää parempi!

   Poista