sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kirppissunnuntai

Tuntuu että viikonloppu on mennyt lähinnä syödessä; on ollut sushia ja voileipäkakkua ja hirvenlihapullia ja kookospannacottaa ja nyt on ähky. Ja tästä mistään mulla ei tietenkään ole kuvallista todistusaineistoa, kuten ei toverin juhlistakaan. Mutta kivaa oli ja juttua riitti, toverille vielä hirmuisesti onnea!

Jonkunlaista asukuvan tynkääkin olisi voinut kuvitella eilen ottavansa, mutta jäipähän sekin taas väliin. Jotenkin siitä ei oikein ole tullut semmoista luontevaa rutiinia, varsinkaan kun ei tunnu yhtään fiksulta pyytää isäntää ottamaan kuvia. Ja niitä samoja rytkyjähän mie käytän aina kuitenkin, eli se siitä. 

Mutta todistusaineistoa on oman naaman ja ruuan sijaan kirppisostoksista. (Taas.) Selasin eilen antaumuksella Pinterestiä (ja totesin sen armottomaksi aikasyöpöksi) ja löysin sieltä kaikenlaisia toteuttamiskelpoisia ideoita ja sitten alkoi tehdä mieli päästä kirppikselle tönkimään. 

Tänään lähdettiin Valintakirppistä tutkimaan toveri T:n kanssa ja todettiin, että sunnuntai ei ehkä ole paras mahdollinen päivä lähteä kirpparoimaan. Tuntui nimittäin, että Valintakirppikselle oli tänään ahtautunut meidän lisäksi puoli kaupunkia ja vähän (itse asiassa aika paljon) rajantakaisia naapureitakin, sen verran tiivis tunnelma siellä oli. Kävipä joku mummu jopa kurkkimassa miun ostoskoriin! How rude. 

Ja tämmöistä löytyi: 


Ehkä häkellyttävin on tuo muovinen sarvikuono. Mutta sillekin löytyy selitys!


Nobel-palkittu Quo Vadis maksoi vain euron, joten pitkästä aikaa tuli tehtyä myös kirjaostos. Valkoinen vasu vaati päästä mukaan koska säilytysjärjestelmistä on pulaa, ja emalikattilan kyljessä lukee aivan selvästi suurin kirjaimin PELARGONIA. Pitänee käydä tiedustelemassa, olisiko äiteellä pistokkaita kasvamassa. 


Ja se sarvikuono.  Niistä Pinterestistä löytyneistä hyvistä ideoista nämä kirjatuet olivat yksi. Kun tuo sarvikuono osui silmiini kirppiksellä, tiesin että tässä on minun tuleva kirjatukeni komistus. Vielä pitäisi löytää sopivan raskas jalusta, joka pitäisi kirjat mukavasti paikallaan. (Sitä kirjahyllyä odotellessa...) Lupaan, että tämä ei ole viimeinen vilaus sarvikuonosta tässä blogissa! 

Nuo tummanvihreät kahvikupit ostin siksi, että porukoilla on iän kaiken pyörinyt lähinnä kukkaruukkujen aluslautasina tuollaisia kahvilautasia, mutta kupit on kai särkyneet jo kauan sitten. Nyt kun tarjolla oli kupit ilman lautasia, tartuin tilaisuuteen kun hintaakin oli vain euron per kuppi. Metallinen vati oli ehkä ainoa tänään tehdyistä ostoksista, joka jäi jotenkin vähän arveluttamaan. Että no oliko se oikeasti yhtään tarpeellinen? Mutta kun oli halapa! Sorruin taas. 


Ja nämä.  Järkinaisen "Mulla on jo tarpeeks kenkiä" -mantra lensi huitsin kuuseen kun näin nämä, tarkastin koon ja tarkastin hinnan ja kaikki osui kohdalleen. Pohjien kunnosta päättelisin, että näitä on ehkä soviteltu jalkaan kerran-pari mutta varsinaista käyttöä ei ne eivät ole nähneet. Hintaa oli vain viisi euroa joten omnomnom ja kengät messiin! On nimittäin niin hienot että järki läks. Kotitestissä noin äkkiseltään myös yllättävän mukavat jalassa.

Ainoa harmitus on se, että näillä keleillä ei paljon pikkukengissä hipsutella.



8 kommenttia:

  1. Toivottavasti jäi miullekkin huomiselle löytöjä - eka vapaapäivä pitkään aikaan, aattelin että ehkä ois kirppisratsauksen paikka :) Ja miulla vähän sama yhden mekon kanssa mikä siulla noilla kengillä - niin ruokottoman ihana se on, mutta missäpä sitä pitäisi :D Eilen mallailin siivousurakan lopuksi päälle, tulispa jo pikkujoulukausi pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sinne vielä juttu tahi pari jääny sullekin :D Ja nyt äkkiä järjestämään semmosia himpaloita joihin sais tällätä mekkoa ja korkokenkää päälle! Meillä parit tsempalot on tulossa, mutta kun suomalaiset on tämmöstä sukkasillaan-kansaa että sisätiloissa ei pääse kenkiään esittelemään. Tylsää. :D

      Poista
    2. No tottapa tuo :D Hei mutta mie oon vahvasti päättänyt, että sitten kun oppariseminaari on ohi niin sitten juhlitaan! Sitten saa tällätä :D

      Poista
  2. Olispa meillä Tukholmas kivoja kirppiksiä :( Ei sama kun suomessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö Tukholmassa olla vielä havahduttu itsepalvelukirppisten hienouteen? Mikähän siinä onkin, että suomalaiset on jotenkin ottaneet tämän kirppistouhun niin omakseen.

      Itse huomasin Tanskassa ollessani, että sielläkään kirppistely ei vielä ollut saavuttanut samanlaisia mittasuhteita kuin meillä. Pysyviä itsepalvelukirppiksiä en onnistunut löytämään yhtään, vaan siellä on enimmäkseen pelastusarmeijan puoteja tai sitten järjestetään kertaluontoisia kirppistapahtumia. Niissäkin myyjät on usein pääasiassa vanhuksia kauppaamassa posliinia ja muuta rompetta, vaatteita on vaikeampi löytää.

      Poista
  3. Sie ilmeisesti asut Joensuussa ? ;D katselin itekki joskus Valintakirpparilla noita samoja kenkiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niillä nurkilla. Miun onni että sie et ostanut niitä! :D

      Poista