tiistai 20. marraskuuta 2012

Pekaanipähkinä-suklaakeksit

Olen tässä pariin otteeseen leiponut keksejä, joiden alkuperäisen ohjeen löysin täältä, mutta jota sittemmin itse vähän muokkasin vähemmän överiin suuntaan (5dl suklaarouhetta, ihan oikeasti?) ja jotka on ainakin parille koemaistajalle (eli Larelle ja isännälle) kelvanneet ilman mutinoita. 


Lauantain tupareihin oli nyyttäritoive, joten tein samoja hyväksihavaittuja keksejä tälläkin kertaa ja taas tuli kiitosta sen verran että tässä on nyt sitten se ohje jos joku haluaa itsekin joskus kokeilla: 

  • 5dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250g margariinia / voita (vähempikin riittää, toim. huom!)
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • n. 1 ½ dl rouhittua suklaata
  • n. 1 ½ dl rouhittua pekaanipähkinää
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota margariini/voi. Lisää sokerit ja suola. Sekoita huolellisesti. Vispaa munat kevyesti ja lisää seokseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä suklaa- ja pähkinärouheet.
Nostele taikina ruokalusikalla pellille leivinpaperin päälle. Paista n. 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ennen kuin siirtelet keksejä, etteivät ne hajoa.
HUOM! Tästä annoksesta tulee noin kolme pellillistä eli jopa 60kpl, jos tekee pieniä, noin teelusikallisen kokoisia kasoja. Jos haluaa mehevämpiä keksejä, kasoista kannattaa tehdä suurempia eli noin ruokalusikallisen kokoisia jolloin keksimäärä on noin 24kpl. 
Suklaan ja pähkinöiden määrää ja laatua voi tosiaan säätää ihan omien mieltymystensä mukaan, mutta miun kokemuksen mukaan tuo määrä on ihan sopiva. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti