tiistai 4. kesäkuuta 2013

Terassipöytä | Back porch tableViime viikkoisen hiontatyön tulokset on nyt sijoillaan ja lopultakin meillä on se kauan kaivattu ja paljon kohkattu terassipöytä! Ja niin kuin näkyy, suunnitelmani valkoisesta kalustosta toteutui ainakin osittain. Tuolit on kirppisostoksia, taempi jo vuoden-parin takaa ja toinen löytyi Kontista tänään. Pari lisää olis vielä tarpeen.

Pöydästä en tietenkään kokonaisuudessaan älynnyt ottaa ennen-kuvia, mutta tästä näkyy että kansi oli tosiaan aika kehnossa jamassa: 


Hiontaoperaation ja kahden suoja-ainekerroksen jälkeen lopputulema on tämä: 


En nyt kuollaksenikaan muista tuon käyttämäni aineen nimeä, pitänee tarkastaa ja lisätä tänne kunhan seuraavan kerran saan sen purnukan silmieni alle. Mutta kyseessähän oli siis sävytetty puuöljy, ja käsittely suositellaan uusittavaksi vuosittain. Katsellaan nyt, miten tuo ensimmäisen kesän kestää. Kohta alkaa terassi olla juhlakunnossa! 

Finally we have a table on our back porch! This is the one we picked up from my boyfriend's relatives and which I sanded and oiled with white-tinted wood oil. You can see from the second picture that before sanding it was a rather miserable thing. The chairs are second-hand findings and I mean to find at least couple more.  

2 kommenttia:

  1. En ollut tajunnut, että sävytetty puuöljy voi valkoisena olla noinkin peittävää, kiva vinkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, miusta tuo oli kivaa ainetta! Ja sitä peittävyyttä pystyy tietysti säätelemään sillä, että montako kerrosta sitä sutii. Tuo kaksi oli minusta aika sopiva, mutta sehän riippuu ihan että paljonko sitä puun pintaa haluaa näkyviin. Itse halusin nimenomaan että se puu saisi kuultaa läpi, paksu kirkkaanvalkoinen maalikerros ei jostain syystä houkutellut. Ois auringonpaisteella joutunut katselemaan pöydänpintaa arskat päässä. :D

      Poista