maanantai 8. heinäkuuta 2013

Valmistujaispuutarhajuhlat| Garden graduation party

Kesäkuun alussa pidettiin valmistujaisia kavereiden kanssa, ja reilu viikko sitten oli sukulaisten ja perheystävien vuoro saada kestitystä osakseen. Olin päättänyt haluta puutarhajuhlat, enkä antanut ukkosta lupailevien sääennusteiden muuttaa mieltäni. Ja niinhän siinä sitten kävi, että ukkospuuska saavutti juhlamäen vasta sitten kun vieraat olivat poistuneet! Mikään ei nähtävästi voita sitkeää jääräpäisyyttä näissä asioissa.

Päivän teemaksi muotoutui omien mieltymysteni perusteella ja ehkä vähän puolivahingossakin kodikkuus ja kotitekoisuus. Puutarhaan kannettiin joukolla eriparisia tuoleja, pöytiä, räsymattoja ja tyynyjä juhlakansan mukavuudeksi, kattaus oli eriparisia arkiastioita ja ruoka lähellä tuotettua ja itse tehtyä. Harmi että päivä meni sen verran hektisissä merkeissä, etten ehtinyt kuvata tuota kaikkea ennen vieraiden saapumista. Suurin osa näistäkin kuvista on sisko-Laren ottamia, kun itse heiluin edustustehtävissä. 

Alkumaljat (äidin tekemää raparperijuomaa) tarjoiltiin Laren ihanalta kitsch-tarjottimelta.

Aterimet tarjoiltiin vanhasta kakkuvuokasta.

Tarjolla oli enemmän ja vähemmän lähellä tuotettua ruokaa, muun muassa naudanlihaa siskon tilalta, salaattia äidin kasvimaasta ja aitoa vuohenjuustoa omalta kylältä. 

Ihana toveri L näpersi luonnonkukista kauniita asetelmia. 

Grillistä sai lisää lähinautaa ja kesän kasviksia. Äiti teki lihapullatkin itse, mistä olin aika otettu.


Vieraiden ja sateen poistuttua yritettiin epätoivolla ottaa vielä kiitoskorttikelpoisia kuvia. Taidehörhöilyksi ja muuten vaan apinoinniksihan se meni, mutta onneksi se yksi tarkoitukseen sopiva, onnistunut otos saatiin. (Tämä ei ole se.)


Tajusin vasta nyt, että kahvipöydän herkut ne jäi muuten kokonaan valokuvaamatta! Mutta tarjolla oli Laren tekemää amerikkalaistyylistä juustokakkua marjakastikkeen kanssa, äidin tekemiä lusikkaleipiä ja raparperi- ja puolukkatoscapiirakkaa kahvin tai teen kanssa. Ihanat toverit L ja A olivat auttelemassa koko päivän, hirveästi kiitoksia ja lentosuukkoja ja halauksia, ilman teitä ei olisi pärjätty! 

Here's some pictures from my graduation garden party that we held for my relatives and family friends. It was a busy day and it's a shame there aren't more pictures of our garden in it's full party attire. The theme of the day was cosy, mis-matched and home-made, just the way I like it. We carried different kinds of chairs, rugs and pillows to our garden for the guests to sit on, as well as an assortment of tables. My friend L made beautiful flower arrangements of wild flowers and most of the food was homemade and some of it even self-grown. It was a wonderful day and I hope the guests enjoyed it as much as I did. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti