keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tautisen hyvää porkkanakakkua | Damn good carrot cake


Hiusasioista ihan muihin sfääreihin. Automatkalla Lieksaan päädyttiin tovereiden kanssa puhumaan porkkanakakusta. No ajatushan juurtui ja sitä porkkanakakkua piti sitten tehdä. Ja tulipas ihan tautisen hyvää! Monesti porkkanakakussa on se ongelma, että siitä tulee kuivaa. No tästä ei tullut, ja appelsiininkuoriraaste kuorrutuksessa teki hommasta vielä jotenkin vähän spesiaalimpaa. 

Herkku-porkkanakakku (Ohje täältä)
  • 300 g porkkanaa (tuli laitettua varmaan suhteessa muihin aineisiin aika paljon enemmän)
  • 100 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria (itse laitoin puolet tavallista, puolet tummaa muscovado-sokeria)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa tai kanelia
Kuorrutus
  • 50 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään, ja sekoita sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Myös noin 25x30cm-kokoinen vuoka tai muotti käy. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sulata kuorrutusta varten voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuori voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa kakku 20:ksi ruuduksi. Nauti!


Taikinan määrästä sen verran, että itse tein puolet tästä annoksesta ja se jäi vähän naftiksi 34x24-kokoiseen Ikea-vuokaan (tähän, muillakin ehkä on tuo sama niin on helpompi hahmottaa minkäkokoisesta astiasta on kyse). Ja puolikas satsi riitti kyllä enemmän kuin hyvin, vaikka kakkua söi neljä henkeä parina päivänä. (Tosin meillä ei olla ihan hirmuisia makea-ahmatteja, ainakaan tuo toinen puolisko.) Mutta jos on taloudessa ylimääräisiä porkkanoita (ja vaikkei oliskaan) niin tätä kyllä kannattaa kokeilla!

A while ago we talked about carrot cake with my friends. After that I couldn't stop thinking about carrot cake and there was no choice but to make it! And of course it came out delicious. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti