perjantai 18. tammikuuta 2013

Iltapalanomnom | Evening Snack Nomnom

Eilen tuli iltakirjoitusrupeaman jälkeen pitkästä aikaa semmoinen leivontaolo. Sitten tuli tietysti ongelma kun en osannut päättää että suolaista vai makeaa, joten lopputulos oli se että tein molempia. (Ratkaisu hyvin moneen ongelmaan. Jos et osaa päättää, niin molemmat. Mikä ei sinänsä aina ole toivottava tai mahdollinen vaihtoehto, harmi kyllä.)


Suolaiseksi tein kaurahiutalerieskaa (teki mieli perunarieskaa mutta minkäs teet kun ei ole perunamuussia eikä edes jauhetta) ja makeaksi brownieita. Noista brownieista tuli tosi meheviä, ei yhtään kuivakoita niin kuin mulla meinaa mokkapalojen ja sensemmoisten kanssa aina käydä. Kannattaa kokeilla tuota ohjetta! (Niin ja laitoin laiskuuksissani sulatetun suklaan sijasta kaakaojauhetta ja tuli silti vallan hyvää.)  

Tein taikinoita vaan puolikkaat annokset niin että kumpaakin lajia riitti just sopivasti. Onneksi tämän on pikkuhiljaa alkanut oppia muistamaan, niin ei tarvii aina jytystää viikon vanhoja sämpylöitä kun on erehtynyt tekemään litran taikinan. Kahdestaan kun niitä ei niin hirveän paljon uppoa eikä ne pakastettuna sitten ole enää yhtään niin hyviä. Tämä on moneen kertaan todistettu; ne vaan jää sinne pakastimen perukoille kyhjöttämään jos niitä sinne tekee. 

PS. Tänään katsoin taas Jamie Oliverin ruokaohjelmia (niitä on alkanut tulla telkkarista hämmentävän paljon kerralla) ja olin taas keittiökateellinen ja puutarhakateellinen. Silleen ihan vähän. Ja mietin vaan että miksei Jamie Oliver vois tulla meille laittamaan ruokaa. Se vois asua meidän varastossa. Houkuttava tarjous vai mitä?

Yesterday evening after writing session I felt like baking something. I couldn't decide whether to make something sweet or something salty so I did both! Thin oatmeal bread and brownies. Both came out yummy. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti