tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi kuvina | Year in Photos (+ a change)

Vuosi vetelee viimeisiään ja näyttää siltä, että meillä ei tänä(kään) vuonna jakseta juuri juhlia. Tässä kuitenkin viime silmäys menneeseen vuoteen.

TammikuuTammikuu oli gradun tekemistä ja yrityksiä syödä terveellisesti. (Se tapa ei tarttunut.)


HelmikuuHelmikuussa meidän makkariin ilmestyi isännän tekemä sängynpääty. Makuuhuone oli ja on edelleen meidän kämpän 'laitetuin' osa. Tapettivalintakaan ei ole reilussa vuodessa ruvennut tympimään vaan se näyttää omaan silmään edelleen hyvältä. Vielä kun kattolampun saisi vaihdettua niin vot.


Maaliskuu Suurimman osan maaliskuusta vietin maalla talonvahtina ja kirjoitin gradua kissojen avustuksella. Kuvan Kusti-polo joutui hukkaan alkusyksyllä, eikä siitä ole sen koommin kuultu. ._.


Huhtikuu Huhtikuussa oli kaksi melko tärkeää juttua: reissu Englantiin ja gradun jättö. Oli mahtavaa päästä näkemään ja kokemaan Englannista muutakin kuin Lontoo; ne pienet pubit ja maalaiskylät, joita telkkarissa ja leffoissa aina näkee. Ja sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla, kun gradukivi vierähtää harteilta.


Toukokuu


Toukokuussa nautin gradunjälkeisestä ihanasta vapaudesta ja sellaisista pienistä jutuista kuin varpaankynsien lakkaamisesta ja kirppistelystä.


KesäkuuKesäkuussa vietettiin paljon aikaa toverien kanssa ja juhlittiin minun valmistumista peräti kahdesti, mutta tärkeimmäksi kesäkuun kuvaksi nousi silti uusi kamera. Fujifilm X10 on osoittautunut kerta toisensa jälkeen luotettavaksi kumppaniksi blogihommissa ja muutenkin elämää taltioidessa. (Esimerkiksi kummipojan ensikohtaaminen joulupukin kanssa tuli onnistuneesti talteen Fujin ansiosta.) Toivon meille vielä monia yhteisiä vuosia, kenties jossain vaiheessa hankin jopa ulkoisen salaman!


HeinäkuuHeinäkuussa lomailtiin ja mökkeiltiin. Vietettiin vielä vähän lisää aikaa tovereiden kanssa, käytiin Rokissa ja otettiin rennosti.


Elokuu 


Elokuussa meillä oli ilo juhlia peräti kolmissa häissä. Tämä kuva on niistä ensimmäisistä, mutta tuo "kaksi onnellista" tiivistää hyvin koko kuukauden tunnelmat. (Tästä klik toisiin häihin, tästä klik kolmansiin. Onpa ihanaa katsella näitä vielä kuukausien päästäkin!)


SyyskuuSyyskuu oli ihan kummastuttavan lämmin ja kaunis. Mieluisin kuvamuisto on Kukkosensaaren retkeltä, joka tehtiin isännän kanssa. Syyskuussa polkaisin käyntiin projekti työpisteen, jonka sain kuin sainkin vedettyä loppuun saakka ennen vuoden vaihtumista! Syyskuu oli myös blogin postaustahdiltaan aktiivisin kuukausi, peräti 31 postausta.


LokakuuLokakuussa askartelin kaikenlaista pientä, kävin taidenäyttelyssä toverin kanssa ja osallistuin ensimmäiseen valokuvakävelyyni. Tärkeimmäksi kuvaksi nousi kuitenkin tämä yksin lenkillä ottamani kuva, joka oli kuvituksena omaa aikaa käsittelevässä postauksessa. Pysähtyminen ja itselle ajan ottaminen on hirvittävän tärkeää eikä sitä muista tehdä läheskään tarpeeksi usein, ja itsekin meinasin väsyttää itseni ihan totaalisesti viime syksynä.


Marraskuu


Marraskuussa parasta oli viikonloppu, jonka sain viettää kokonaan kotona ukkokullan kanssa ja syödä aamupalaa pitkän kaavan mukaan. Lähes yhtä tärkeä oli viikonloppu, jonka vietin Jyväskylässä toverien kanssa. Arvokkaita pysähtymisen hetkiä molemmat, mutta vähän eri tavalla.


JoulukuuJoulukuun parhaus tiivistyy myös yhdessäoloon. Siihen nähtävästi varsinkin loppuvuosi on keskittynyt: ystäviin, perheeseen, ukkokultaan ja yhdessäoloon. Alkuvuosi meni gradun takia enemmän tai vähemmän eristäytyneissä merkeissä, mutta ilmeisesti vahinko on tullut otettua takaisin vaikka välillä on tuntunutkin siltä, ettei aikaa ihmisille ole ollut läheskään tarpeeksi.

2013 oli ihan hyvä vuosi, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Hyvää uutta vuotta toverit ja kiitos seurasta! Blogikuviot jatkuvat enemmän tai vähemmän entisellään, yhtä pientä muutosta lukuun ottamatta: tästä eteenpäin en enää panosta englanninkielisiin tiivistelmiin tai otsikoihin, 'markkina-alueeni' kuitenkin on ihan kotimaassa ja kyselyn perusteella blogiani lukee vain yksi henkilö englanniksi.


This is my year 2013 in twelve photos. First half of the year was more or less just working with my thesis, but it would seem that starting from summer, I have spent a lot of time with my family and friends (even though they are not present in the pictures). My most important achievement was graduating. Saddest thing was to lose our cat Kusti. Happiest thing was THREE weddings in one month! So much love out there. All in all, it was a good year. 

Also, I have decided to drop English summaries and headlines from my posts. The poll told me there is only one person reading my blog in English, so although I really appreciate that one person out there (thank you!), I want to make things a little easier for myself. It feels rather futile for me to keep up this habit that sometimes almost doubles the amount of time I use writing these posts since most of my readers do understand Finnish. If it ever feels necessary, I'll pick up the habit of posting in English again. Thank you for reading and Happy New Year! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti