maanantai 15. huhtikuuta 2013

Reissukuvia | Pics from the Trip: Winchester, Stonehenge & Old Sarum

Hiiohoi, seuraa taas kuvasarrja Englannin ihmeistä!

Reissun kolmantena päivänä eli lauantaina otettiin vuokrarenkaat alle (isä hoiti ajamisen, ite en ois ehkä ihan tohtinut lähteä kokeilemaan onneani Englannin liikenteessä) ja tehtiin pieni reissu Chichesterin ulkopuolelle. 

Ensimmäinen kohde oli Winchester, jolla ei tiettävästi ole mitään tekemistä sen kiväärin kanssa.Käytiin ihmettelemässä William Valloittajan 1000-luvulla rakennuttamaa keskiaikaista linnaa, jonka seinällä roikkuu kuningas Arthurin pyöreä pöytä. Koska Arthur on enemmän ja vähemmän legenda, pöytäkään ei ehkä ole ihan aitoa kamaa mutta jännähän tuo oli nähdä.


Päivä oli harvinaisen nätti ja aurinkoinen, paikalliset hengasi puistoissa t-paitasillaan. Meitsit tunsi juuri ja juuri olonsa mukavaksi kun oli kolme tai neljä kerrosta vaatetta päällä. :P


Keskustasta iso osa oli mukavasti kävelykatua. Oli kivasti katusoittajia ja markkinameininkiä ja vanhoja taloja. Käytiin West Cornwall Pasty Companyssa syömässä. Testasin cornish pastyn ja totesin että ihan jees.

KISU!


Se ei oo kaupunki eikä mikään josta ei löydy antikvariaattia. Nämä englantilaiset kirjakaupat on hauskan pieniä, ahtaita, monikerroksisia ja täyteen tungettuja paikkoja joissa voisi tuhlata ihan sikana aikaa. Täältä löytyi mukaan Oscar Wilden Picture of Dorian Gray hintaan £1.50. Ei paha. Olikin Tescosta ostetun teepaketin lisäksi ainoa asia jonka ostin itselleni koko reissulta. 


Winchesteristä suunnattiin katsomaan Stonehengeä. Kuten kuvasta näkyy, iso valtatie menee ihan kivirakennelman vierestä. Tosi tunnelmallista ja mystistä. Kaunis sää ja paikallisten pääsiäislomat oli houkutellut paikalle pari muutakin turistia meidän lisäksi. Turistipönötys. Huomautettakoon, että kaulassa roikkuu audio guide eikä kamera, se nyt olisi jo vähän liikaa.


Stonehengeltä ajeltiin Salisburyn suuntaan ja käytiin katsomassa taas yhtä paikkaa jonka kanssa William Valloittajalla on ollut tekemistä. Se kaveri ehti kyllä joka paikkaan.


Old Sarum on siis kukkula, jonka laella on ollut puolustuslinnake ja sen ulkopuolella katedraali. Yläpuolella olevassa kuvassa näkyy katedraalin ääriviivat. Paikka oli nähtävästi paikallisten suosima ulkoilualue.


Linnakkeen seinistä ei ole enää paljon jäljellä.Komeat oli kyllä maisemat.

Tulossa on vielä ainakin kuvia Yorkista ja pohjois-Englannin nummilta. Stay tuned!

On the third day of our trip we rented a car and drove to see Winchester, Stonehenge and Old Sarum near Salisbury. The day was very nice and the locals were hanging out in t-shirts! Crazy englishmen. 

2 kommenttia:

  1. Todelliset matkailijat keräävät muistoja eivätkä materiaa :)

    Rollo

    VastaaPoista