perjantai 12. huhtikuuta 2013

Reissukuvia: Arundel | Pics from the trip: Arundel

Tentti on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, joten nyt vähän matkakuvia tähän väliin! Ensimmäiset neljä päivää  siis majailtiin Chichesterissä, Laren vaihtokohteessa. Chichesterin kuvia tulee vähän myöhemmin, koska heti ekana päivänä kamerani akku sippasi totaalisesti jäätävän kylmyyden takia. Otin kuvia Laren kameralla, mutta en ole vielä saanut niitä hyppysiini. Aloitetaan siis toisen päivän retkikohteesta, joka oli pikkukaupunki Arundel ihan Chichesterin läheisyydessä. Sinne ajeltiin junalla Barnhamin kautta, matka vei kaikkine junan odotteluineen alle tunnin. Sää oli suurimman osan meidän reissusta harmaa, tuulinen ja ihan järkyttävän kylmä. Tuo sanapari tullee toistumaan näissä postauksissa usein, sillä se luihin ja ytimiin painuva kylmyys tuli aika tavalla yllätyksenä ja oli kyllä aika inhottava ilmiö ottaen huomioon, että suurin osa meidänkin turistitouhuista keskittyi ulkoilmaan. 

Ensin käveltiin kaupungilla ihmettelemässä idyllisiä pikkukujia ja suurta katedraalia. Bongattiin myös Postimies Pate ja kävelykeppikauppa. Miettikää miten hienoa. Harmi etten tajunnut ottaa kuvia kaupan ikkunasta, siellä oli nimittäin oikeasti pelkkiä kävelykeppejä ja vähän joka lähtöön.Kun ensin oltiin paleltu tarpeeksi kaupungilla, mentiin Belinda's -nimiseen pieneen paikkaan aamupäiväkahville ja -teelle. Vaikka kuvassa oleva käntty ei ehkä näytä ihmeelliseltä, se oli ihan järjettömän hyvä skonssi! Laren kanssa todettiin, että nyt lopultakin tiedetään, miltä skonssin kuuluu maistua. Omat tekeleet (ja kuulemma myöskään Tescon käntyt) ei yllättäen ole olleet ihan sieltä onnistuneimmasta päästä. Olisin muuten voinut työntää nuo astiat olkalaukkuuni. Ja vaikka koko paikan. Siellä oli matala katto ja takkatuli!  Sitten oli vuorossa Arundelin päänähtävyys, Arundelin linna. Sen vanhimmat osat ovat peräisin 1000-luvulta ja vielä nykyisinkin se toimii Norfolkin herttuaperheen kotina. Siellä on kuvattu paljon elokuvia ja tv-sarjoja, myös sellainen elokuvallinen mestariteos (toivottavasti sarkasmi haisee ja kauas) kuin Lumikki ja metsästäjä (pressikuvia vaikkapa täällä). 


Linnassa sisällä ei saanut valokuvata, mutta voin kertoa että pompöösiä oli. 


"Glasshouse closed due to cold weather"
Herttuan kasvihuoneisiin ei päästy ihmettelemään tomaatintaimia, koska kasvihuoneet oli suljettu yleisöltä kylmän sään vuoksi. Näihin "due to cold weather" -kyltteihin törmäsi säännöllisin väliajoin matkan aikana, enkä ihmettele yhtään.


Viimeiseksi Arundelin katedraali herttuan puutarhasta katsottuna. Puutarhakin olisi varmasti ollut aika komia vähän kesäisempänä ajankohtana, mutta hienolta se näytti nytkin.

Lissee myöhemmin, nyt sitten taas gradun editointia!

Here's the first bunch of pictures from England. We stayed the first four days in Chichester, where my sister is in exchange. These pictures are from Arundel, a small town where we made our first day trip. Its main attraction is the Arundel Castle where has been filmed lots of movies, including Snow White and the Huntsman. The weather was scathingly cold! 

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ai heti rupes tekemään mieli skonsseja.:) Ja mitenkä siellä briteissä osaakin aina olla jotenkin viilenviimainen sää..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No elä muuta sano, ei kyllä näillä säänäytöillä houkuttele ainakaan muuttamaan britteihin. :P Ja tietysti siellä nyt sitten kuulemma sää lämpenee kun myö on tultu kotiin! Lare sanoi että viittätoista-kahtakymmentä on lupaillut lähiajoille. Epistä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on varsin mainio sana jota voi viljellä useissa eri yhteyksissä. :D

   Poista
  2. Varsinkin brittien ollessa kyseessä.

   Poista