maanantai 1. huhtikuuta 2013

Motivointia (lintsausta) | Motivation (procrastination)

Viimeiset rankat hetket gradun kanssa on käsillä. Välillä olen vetänyt depression parkouria pitkin kämppää, sitten hakannut itkupaniikissa lukuja uusiksi ja hokenut että kun tää on kaikki ihan paskaa ja sitten taas hakannut lisää. Lohtua tai ainakin vertaistukea on tarjonnut What Should We Call UEF -tumblr: Graduohjaaja sanoo, että valmis, sydänverelläsi kirjoitettu gradusi kaipaa uudelleenkirjoittamista ja Miksi gradu ei edisty. Erityisesti jälkimmäiselle nauroin aika kovaa, koska se on kaikessa tyhmässä yksinkertaisuudessaan niin kovin totta. 

Tänään ajattelin kuitenkin lähestyä asiaa rakentavammin. Teen motivaatiolistan kivoista jutuista joita voin tehdä sitten kun se samperin riippakivi on valmis ja jätetty tiedekuntaan! (Toisin sanoen tälläkin hetkellä lintsaan editoimisesta. Tai itse asiassa nukkumisesta.)

Kun gradu on tehty, voin
 • katsoa taas leffoja vaikka maratonina ilman syyllisyyden tunnetta
 • lukea ihan mitä lystittää! (Tai sitä mitä löytyy listalta)
 • pitää valmistujaiset ja askarrella vaikka kutsutkin jos siltä tuntuu (se olis kivaa)
 • pelata jotain eeppistä (uusin Bioshock alkoi kiinnostaa kun isäntä pelasi sen tässä pääsiäisen aikaan läpi)
 • tehdä valmiiksi kattolamppuprojektin jonka aloitin jo kauan sitten maalla käydessäni mutta joka on edelleen kesken
Kuva: Risa Rodil


Tässä on viime aikoina tehnyt mieli myös
 • muokata blogin ulkoasua (mutta se on niin aikaavievää etten ole uskaltanut siihenkään ruveta just nyt)
 • ottaa asukuvia (kyllä sen täytyy jotenkin onnistua!)

Lähiaikoina ollaan kuitenkin ensin näissä tunnelmissa.

Right now I am more or less anxiously editing my thesis and in times of desperation I feel I need something to keep me going. So I made a list of stuff I can do after handing it out: I can watch movies (even a marathon) without feeling guilty of not writing, I can read what I want, have a graduation party for my friends and make nice invitations, too! Also I've been planning on modifying the template of my blog and maybe posting outfit photos in the future when I have time. It's not such a long way away anymore! I can do this! 


2 kommenttia:

 1. Minulla oli kyllä aika samanlainen to do -lista gradunjälkeiselle elämälle (tai ainakin parille viikolle sen jälkeen). :) Palautuksen jälkeen iski 2 viikon väsymys. Joten kannatan pelaamista ja nukkumista! Kohta se on ohi :)
  - anni, jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämmösten kivojen juttujen miettiminen selvästi motivoi yleisemmälläkin tasolla. Ja voin uskoa sen väsymyksen, mie oon aina tenttien jälkeen ihan puhki ja tää on kuitenkin vähän niinkuin ois ensin lukenut tenttiin puoli vuotta ja sitten istunut kirjottamassa sitä kolme kuukautta. :D

   Poista