tiistai 20. marraskuuta 2012

Alaston totuus | Naked Truth

Viime päivinä blogeissa on alkanut vilahdella bloggaajien meikkaamattomia, photarilla käsittelemättömiä naamoja. Kyse on Tyyliä metsästämässä -blogin Veeran aloittamasta kampanjasta, jonka tarkoituksena on havahduttaa ihmiset siihen, että nykypäivän kauneusihanteet eivät enää lainkaan vastaa todellisuutta ja että bloggaajiltakin vaaditaan nykyisin epäinhimillisen täydelliseksi hiottua ja photoshopattua ulkonäköä että he 'kelpaisivat' yleisölle.

Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos.
- Veera, Tyyliä Metsästämässä

Tähän samaan syssyyn voi mielestäni aivan hyvin haastaa koko blogimaailmaa ympäröivän epätodellisuuden tunteen, kun kaikki on kaunisteltu näyttämään täydelliseltä, elämä on pelkkää shoppailua, teen juomista ja kynttilöitä ja sisustusblogeissa koti on jokaisessa valokuvassa putipuhdas ja täydellisesti sisustettu. 

Itse kun en naamaani muutenkaan ihan hirveän usein täällä näyttele, niin koin paljon loogisemmaksi ja järkevämmäksi osallistua tähän haasteeseen ottamalla seuraavan blogia varten tarkoitetun kuvan ilman minkään lajin sipistelyä tai 'lavastamista'. Yleensähän kuvat tulee otettua sellaisessa ympäristössä ja rajattua niin, että kaikki ne lattialla ajelehtivat sukat, tiskipöydän astiaröykkiöt ja muu 'epätäydellinen' - toisin sanoen normaalit elämän jäljet - jäävät kuvista pois. 

Ja se lavastamattomuuden lopputulos on tässä: löin tiskiin taannoin voittamani arpajaispalkinnon ja asettelin sen niin kuin muutenkin olisin kuvaa varten tehnyt, mutta jätin sohvapöydän raivaamatta. Ei mitään erityisen shokeeraavaa ehkä, mutta ainakin rehellistä. 

Arpajaispalkinto on peräisin Walk Like a Zombie -blogin arvonnasta, kiitos Mari! 

Jos kaipaatte lisää arkirealismia, niin saamanne pitää. Ensi kerralla voin kuvata tiskipöydän silloin, kun se on raivaamatta. Tänään satuin juuri siivoamaan keittiön, harmin paikka. 

Alaston totuus -kampanjaan osallistuneita blogeja ovat muun muassa Pupulandia, MouMou, Lilou's Crush, Step by Step ja Saara Sarvas, mutta myös lukemattomat muut. Sisustusblogien puolella en ole vielä huomannut havahtumista tähän, mutta ehkä lähiaikoina on odotettavissa pölykoirien ja tiskivuorten kuvia useassakin blogissa?

5 kommenttia:

 1. Ei tossa Naked Truth -jutussa ollut idea missään tiskipöydissä tai sohvapöydissä haloo. Jos et kehtaa alkaa juttuun mukaan niin älä sitten ala, tämä oli kyllä naurettava postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et kehtaa omaa nimeäsikään kertoa niin en tulisi huutelemaan, aika naurettava kommentti. Itse olen sitä mieltä että sotkuiset sohvapöydät ovat yhtä tärkeitä kuin meikittömät naamatkin, koska ne molemmat ovat sitä todellisuutta jota nykymaailma yrittää parhaansa mukaan kiillottaa piiloon.

   Poista
  2. Sä et voi olla tosissas?

   Poista
  3. Nyymi hei, et tainnut tajuta Hannan pointtia? Sisustusblogit todellakin lavastavat eli feikkaavat kuviaan, ihan samalla idealla kuin naamakuvat photoshopataan. Mun mielestä on hienoa, että Hanna laajensi jutun myös muihin blogeihin kuin vaan muotipainotteisiin! :) Toivottavasti muutkin ottavat haasteen vastaan. Kukaan ei ole täydellinen, arki ei ole täydellistä, joten miksi uskottelemme muille niin? T. Toinen Nyymi

   Poista
 2. Mun mielestä tää toimii hyvin näinkin. Miksi sellaisen bloggaajan, joka ei halua naamaansa julki/julkisuuteen, pitäisi muuttaa periaatteitaan tän haasteen takia?

  VastaaPoista