tiistai 28. elokuuta 2012

Kangaskassi on kaveri

Kangaskassit on kivoja, tämä on fakta. Niin kivoja, että niitä tulee hankittua yhtä paljon kuin vaatteita ja kirjoja, eli aivan liikaa. Mutta minkäs teet. Osa vanhimmista kassitovereistani on jo lukuisien pesukertojen haalistamia ja niitä on paikattu ja kursittu kokoon monen monta kertaa, eli uskoisin että ne alkavat olla jo hintansa ja vaatimansa puuvillan väärtejä. Koska faktahan on se, että puuvillaista kangaskassia täytyy käyttää vähintään noin 70 kertaa ennen kuin se on ympäristöystävällisempi kuin kierrätysmateriaalista valmistettu muovikassi. (Tai näin ainakin muistelen lukeneeni jostakin. Ja silloinhan sen täytyy olla fakta, eikö niin?)

Mutta kun kangaskassi nyt vaan on niin paljon paremman näköinen kuin joku marketin pussi! Minä ainakin kiikutan mieluummin kirjaston kirjoja tai ruokaostoksia näissä: 

Suomalaisen kirjakaupan 100-vuotisjuhlakassi.
(Jos haluatte tietää, 3e Suomalaisista kirjakaupoista.)

Tanskan tuliainen, 20dkk Tiger-nimisestä monitavarapuodista.
Teksti "Nærvær" tarkoittaa läsnäoloa.

Nuo kaksi ensimmäistä ovat tämänhetkiset suosikkikantimet. Tämän viimeisen tapauksen ostaa hupsautin torikirppikseltä ihan siksi, kun sillä kertaa sattui kangaskassi unohtumaan käsilaukusta. Ostin pinon kirjoja toiselta myyjältä ja kanniskelin niitä kainalossa, kun ystäväni bongasi erään myyjän tavaroiden joukosta että hei tuossahan ois sulle kassi. Tykkäsin printistä kovasti ja vaikka kassi oli törkyisessä kunnossa, ei 20 sentin hinta päätä huimannut. Pyykkäsin kassin kotona, mutta harmi kyllä tahrat olivat kestolaatua. Mutta eiköhän tässä kuitenkin jotain kehtaa kanniskella siitä huolimatta. 

Kirppislöytö, Chaplin ja poika 0,20e.
PS. Tajusin tänään että Tiger-ketjuhan on rantautunut myös Suomeen! Helsingistä, Hyvinkäältä ja Porvoosta löytyy liikkeet jos joku sattuu liikkumaan niillä main. Tosin veikkaan, että tuo Tanskasta ostamani kassi oli maakohtainen tuote. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti