tiistai 1. lokakuuta 2013

Testissä Planeta Organica -kosmetiikkaa + ARVONTA | Testing Planeta Organica Cosmetics + Giveaway

* Blogiyhteistyö kosmetiikkamaahantuoja Silkwayn kanssa. / In collaboration with cosmetics import & distribution company Silkway. *

Nyt seuraa jatkoa pari viikkoa sitten julkaisemalleni Natura Siberica -arvostelulle. Toinen merkki jota sain Silkwaylta testattavakseni on Planeta Organica. Tästä tuotesarjasta oli hyvin vaikea löytää tarkempaa tietoa kielellä, jota ymmärtäisin, mutta ainakin sen verran olen saanut selville, että suurin osa tuotteista on käsin tehtyjä ja ainesosia niihin kerätään ympäri maailmaa, Siperiasta Brasiliaan. Tuotteiden sertifikaateista en onnistunut löytämään tietoa, mutta faktahan on, että monet luonnonkosmetiikkamerkit eivät ole sertifioituja, koska sertifikaatit ovat kalliita ja vaikuttavat näin ollen myös tuotteiden hintaan. *Edit 2.10.2013 Sain tietää, että osalla Planeta Organican tuotteista on ICEA-sertifikaatti.*




Planeta Organica Cooling Eye Gel lupaa etiketissä silottaa silmänympärysihoa ja vähentää turvotusta, tummia silmänalusia sekä vanhenemisen merkkejä. Tuotteen vaikuttavia aineita ovat muun muassa vanamo- ja malvauute, teepuunlehtiöljy (Tea Tree, varmasti monille tuttua ainetta), pagodipuun kukkauute ja mantshurian araliauute. INCI-lista on pitkä ja täynnä erilaisia öljyjä, vitamiineja ja entsyymejä (muun muassa Q10:ä). Tuote on melko juoksevaa, helposti levittyvää ja riittoisaa. Yhdellä pumpunpainalluksella sitä tulee jopa liikaa, nuppineulanpään kokoinen tippa riittää aivan hyvin. Tuoksu on kirpsakka, muttei häiritsevän voimakas.

Luultavasti juuri runsaasta vaikuttavien aineiden määrästä johtuen tuote aiheutti itselleni ensimmäisellä käyttökerralla harmillisesti päinvastaisen reaktion kuin olisi suotavaa, eli silmäluomeni turposivat. Silmänympärysihoni on hyvin ohutta (niinhän se useimmilla on, mutta omalla kohdallani puhutaan ekstraohuesta), enkä ole juurikaan käyttänyt silmänympärysvoiteita tai seerumeita. Voi siis olla, että yhtäkkiset vahvat vaikuttavat aineet saivat aikaan jonkinlaisen shokkireaktion. Myöhemmillä käyttökerroilla (jatkoin sinnikkäästi testaamista) levitin tuotetta vähemmän ja kuulostelin vaikutuksia. Parin käytön jälkeen iho ilmeisesti tottui geeliin, sillä turvotusta ei ole enää ilmennyt. Iho tuntuu aavistuksen kosteutetummalta, mutta muuten en omalla kohdallani huomannut erityisiä vaikutuksia. Vakiokäyttöön tämä geeli ei itselläni jää, mutta uskoisin sen olevan toimiva tuote sellaiselle, jonka iho ei ole yhtä herkkä ja jos tummat silmänaluset tai silmäpussit vaivaavat.




Planeta Organica Algal Face Mask for Dry and Sensitive Skin eli kuivan ja herkän ihon kosteuttava levänaamio on hauskaa, vihreää hyytelöä. Lupaus on, että tuote kosteuttaa, raikastaa ja silottaa kuivaa ihoa. Vaikuttavia aineita ovat muun muassa kosteuttava parapähkinäsiemenöljy (Bertholletia Excelsea Seed Oil, ilmeisesti suomenkielisessä etiketissä Amazonin vesipähkinä), erilaiset levistä saatavat aineet kuten solmuleväuute (Ascophyllum Nodosum Extract) sekä monet kukkais- ja pähkinäöljyt.

Tuote levitetään puhdistetuille kasvoille ja annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia. Ensimmäisellä käyttökerralla tuote kihelmöi alkuun, muttei aiheuttanut iho-oireita tai ärsytyksiä vaan lopputulos oli luvatusti raikkaan ja pehmeän tuntuinen. Hyytelömäinen tuote pysyy iholla hyvin eikä valu (edes saunassa, halusin kokeilla myös ääriolosuhteissa). Tuoksu purkissa on melko pistävä, tuo mieleen miesten partaveden, mutta kasvoille levitettynä miedompi.

Tämäkin tuote vaikuttaa juuri sellaiselta, joka pääsee parhaiten oikeuksiinsa kuivalla talvi-iholla. Tällä hetkellä ihoni on jopa rasvoittumiseen taipuva (mitä ei olekaan tapahtunut ihan äsken!), mutta pakkasten tultua tilanne muuttuu varmasti ja aionkin palata asiaan talvituoteraportin merkeissä.


Natura Siberican tapaan myös Planeta Organica -tuotteita saa Silkwayn nettikaupasta sekä Organic Storesta Helsingistä. Ja nyt parhaaseen osaan!

Ensinnäkin: Lokakuun loppuun eli 31.10.2013 saakka blogini lukijat saavat -10% alennuksen sekä liikkeessä että netin kautta tehdyistä ostoksista koodilla "goingtorain". 

Ja toiseksi: Seuraa I Think It's Going To Rain Todayn historian ensimmäinen arvonta! Palkintona on yhdelle onnekkaalle 30 euron arvosta vapaavalintaisia tuotteita Silkwayn valikoimasta. Osallistuminen onnistuu selailemalla noita sivuja ja kertomalla kommenttiboksissa, mitä tuotteita valitsisit jos onni sattuisi potkimaan. Olisi mukava kuulla myös luonnonkosmetiikkakokemuksistanne, onko se jo ihan peruskauraa vai oletko vasta tutustumassa? Muistakaa jättää sähköpostiosoite (erityisesti anonyymit), että saan voittajan tavoitettua! Osallistumisaikaa on  31.10.2013 klo 21.00 saakka ja kaikilla on käytettävissään yksi arpa. Onnea matkaan!

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Esitellyt tuotteet ja arpajaispalkinnon lahjoittaa Silkway. / The products introduced here as well as the giveaway price are given by Silkway. 

Two weeks ago I introduced you Natura Siberica -products. Planeta Organica is the second Russian natural cosmetics brand I got for testing from Silkway. I acquainted myself with cooling eye gel and algal face mask for dry and sensitive skin. The first one has an impressive INCI-list with some very effective extracts and oils and unfortunately it caused my eyelids to swallow the first time I tried it. My skin is very thin so that must be part of the problem. However, I tried again and applied less of the product, and it seems that after couple of times my skin got used to it and there has been no more problems. I'm not going to take this product in regular use, however, since it seems that my skin needs a little less effectiveness. I'm sure, however, that this gel works for those with thicker eye contour skin and problems with dark under-eyes. The algal mask is cool, green jello that is easy to apply and doesn't trickle down your face but stays nicely put. It leaves the facial skin nice and fresh.  I can't wait to test it on my winter-dry skin later on! 

Also, Silkway gives all my readers -10% discount in their shop Organic Store in Helsinki as well as their webshop until 31.10.2013. There is also a giveaway: You can win 30 euros gift certificate to Silkway by browsing the webshop and leaving a comment in which you tell me which products you would like to have in case you won. Time to participate is until 31.10.2013, 9pm. Remember to leave a working e-mail address!  The giveaway is only valid in Finland.

48 kommenttia:

  1. Olen vasta tutustumassa näihin luonnonkosmetiikka juttuihin. Ottaisin ehkä mieluusti kokeiluun jonkun sekaiholle tarkoitetun rasvan taikka puhdistusmaidon taikka ehkä talven varalle kuivalle iholle tarkoitetun rasvan..:)

    VastaaPoista
  2. Valitsisin tuolta shampoita tai sitten ihonhoitotuotteita :) Ihana arvonta :)
    mevid@outlook.com

    VastaaPoista
  3. Odotan innolla mitä tuloksia tuotteilla saat. Itse olen käyttänyt Dr Hauschkaa, Flown kasvosaippuaa ja muutamaa muuta sarjaa. En vain ole löytänyt suosikkejani, vielä. Madaran kasvosaippuan tilasin vasta. Värikosmetiikkaan en ole vielä tutustunut lainkaan.

    Silkawayn tuotteista minua (saippuafriikkinä) kiinnostavat nämä kaksi: Pohjolan detox-saippua ja Forever Young- antioksidantti kasvovoide .

    beylakraal(@)gmail.com

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka kaunis tuotesarja näin ulkomuodoltaan! Plus ihanat luontoisat esittelykuvat :)

    Voiton sattuessa todennäköisesti laittaisin ostoskoriin:
    - Puhdistava kasvokuorinta. Rasvainen ja sekaiho 150ml
    - Elvyttävä kasvoseerumi Anti-age 30ml (niin vanha kuin olenkin..)
    tai joku ihana kosteuttava naamio... paljon kyllä kiinnostavia vaihtoehtoja!

    katjamarian (at) gmail. com

    VastaaPoista
  5. Hiustenhoitoaineet ja sitten talven kuivattamalle iholle jotain :).

    x_unrated at hotmail.com

    VastaaPoista
  6. Puhdistava kasvokuorinta, sitten tuo forever young atioksidantti kasvovoide.

    Luonnonkosmetiikka on kyllä tuttu juttu. Hyvä asia ennenkaikkea!

    mariestrange(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Oho. Tulipas monta mielitekoa, kun noita sivuja selailin :D
    Päälimmäisenä mieleen jäi elvyttävä kasvoseerumi ja täyteläinen käsivoide.

    Oon alkanut etsimään luonnonkosketiikka tuotteita muiden käyttämieni tilalle.
    Tällä hetkellä vakiokäytössä hiusten muotoiluvoide, vartalovoi ja -öljy, hammastahna ja aurinkopuuteri.
    Hiustuotteita vaikuttaa olevan monia hyviä, samoin vartalon ja kasvojen kosteutukseen tarkoitettuja tuotteita. Kasvovettä, enkä meikkejä ole vielä löytänyt mieluisia.

    VastaaPoista
  8. Jos arpaonni osuisi kohdalle, niin haluaisin testata ainakin Hellävaraista kasvokuorintaa kuivalle ja normaalille iholle, Pohjolan detox-saippuaa (kasvojen syväpuhdistukseen), Elvyttävää Anti-Age kasvoseerumi ja monta monta muuta ihanaa tuotetta, jotka tuolta löysin! :D

    Audrey
    audreyhorne79@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Oon ihan noviisi näissä luonnonkosmetiikka-asioissa... Laveran anti-age-tuotteita oon käyttänyt ja niistä tykännyt. Voittaessani valitsisin Natura Siberican Ihoa kohottava päivävoiteen. :)

    VastaaPoista
  10. Olen astettain siirtymässä luonnonkosmetiikkaan. Osa käyttämistäni tuotteista on jo sitä, osa ei vielä. Jos voittaisin, ottaisin jotain kasvoille tarkoitettuja tuotteita, ehkä lastentuotteitakin.

    VastaaPoista
  11. Hiustuotteita valitsisin jos onnetar voiton suo
    idisca@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Jaah, ehtiiköhän vielä osallistua. No, ehtii tai ei, niin itse kokeilisin noita Sveitsiläisiä tuotteita. Mahdollisimman lyhyt inci-lista on aina plussaa! ;)

    VastaaPoista
  13. Ihonhoitotuotteet olisivat tervetulleita :)

    VastaaPoista
  14. Vartalovoiteille ja jalkojenhoitotuotteille olisi tarvetta eniten! :)

    evejaron@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Olen vasta tutustumassa luonnonkosmetiikasta ja siitä hyvin kiinnostunut. Valitsisin ainakin täyteläistä vartaloöljyä ja käsirasvaa.
    s.kansakoski@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Olen satunnaisesti kokeillut luonnonkosmetiikkaa, esim. Madaran tuotteita. Mutta en ole kunnolla perehtynyt mihinkään, seilailen eri tuotteiden välillä tyyliin milloin mitäkin. Näistä valitsisin anti age-kohotusta ja yökasvovoiteen.

    minni42@gmail.com

    VastaaPoista
  17. En ole vielä päässyt kokeilemaan. Innostuin herkälle iholle suunnatusta päivä- ja yövoiteesta.

    VastaaPoista
  18. En ole juurikaan kokeillut, mutta voisi olla mun juttuni. Ottaisin varmaan voittaessani ainakin Natura Siberican Ihoa kohottava päivävoiteen.

    kirsti.p46@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Jos voitto osuisi, hankkisin varmaankin päivä ja yövoiteen kuivalle iholle. Entiset kun alkavat olla aika vähissä ja olisi kiva testata tämä uusi tuttavuus. Vallnkin kun on kohtuuhintainenkin. Kaikki kosmetiikkani on luonnonkosmetiikkaa, ripsaria lukuunottamatta, siitä en ole vielä hyvää löytänyt. Sekin on sentään parabeeniton...

    nimim. Peace
    pauleceb@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Puhdistuemulsio herkälle ja kuivalle iholle sekä puhdistavarauhoittava kasvonaamio kiinnostavat, oli kyllä paljon muutakin mielenkiintoista noissa tuotteissa. Käytän paljon Madaraa, Weledaa, Santea, mutta olisi kiva tutustua uuteen, edullisen oloiseen merkkiin.

    nimim. Mariamaria

    marialuok@gmail.com

    VastaaPoista
  21. shampoita ja hoitoaineita taitaisi mun ostoksiini kuulua jos valitsemaan pääsisin, jotain luonnonkosmetiikkaa on tulut testattua, mitä äitee mulle kaupasta kantaa

    Samsam

    sampsapie@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Olen vasta pikkuhiljaa tutustumassa luonnonkosmetiikkaan, esim. Weledan tuotteista on jo moni päässyt vakikäyttöön.. Voiton käyttäisin hiuksia vahvistavaan sasanquaöljyyn sekä Natura Siberica Sauna & Spa hiusnaamioon...
    teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

    VastaaPoista
  23. Elvyttävä kasvoseerumi Anti-age 30ml valkkaisin minkäkin, kun ikää reilu 30v :) Luonnonkosmetiikkaa ei ole tullut käytettyä muuta kuin käsirasvan muodossa, merkkiä en tähän hätään muista.

    marikax@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Vasta tutustumassa :)
    Valitsisin ainakin Päivä kasvovoide kuivalle iholle 50ml & Shampoo hilsettä vastaan herkälle hiuspohjalle 400ml
    89tmsk@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Olen jonkin verran käyttänyt Madaraa ja Dr Hauschkaa. Tämä sarja tuntuu mielenkiintoiselta, eipä ole tullut ennen vastaan. Haluaisin kokeilla ihoa kohottavaa päivävoidetta ja hellävaraista kasvokuorintaa kuivalle iholle. Hyvää syksyä.

    VastaaPoista
  26. Dr Hauschkan tuotteita on tullut kokeiltua, mutta muuten ei luonnonkosmetiikka ole vielä kovin tuttua. Herkän ihon päivävoide olisi kiva jos voittaisin :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Luonnonkosmetiikka ei ole tuttua mutta olisin halukas tutustumaan ja kokeilemaan! Haluaisin voittaa yövoiteen rasvaiselle ja/tai sekaiholle. sari.k-@luukku.com

    VastaaPoista
  28. Todella mielenkiintoinen kauppa! Meni heti suosikkeihin. Tuoltahan löytyisi vaikka mitä mutta kiinnostavia tuotteita olivat esimerkiksi:

    Puhdistusvaahto rasvaille & sekaiholle
    Kosteuttava vaahto silmämeikinpoistoon
    Kasvonaamio orgaaninen valkoinen tryffeli uute

    maijuntreeniblogi@saunalahti.fi

    VastaaPoista
  29. Shampoota ja hoitoainetta ostaisin
    lumikide@luukku.com

    VastaaPoista
  30. Houstenhoitotuotteita ostaisin palkinnollani. Myös Kosteuttava vaahto silmämeikinpoistoon on kiinnostava tuote

    Kristaliini

    kristapasm@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Pohjolan detox-saippua kasvojen syväpuhdistukseen, pitää varmaan kokeilla. Oli muitakin kiinnostavia tuotteita tuolla.

    KCP
    karicepu @ gmail.com

    VastaaPoista
  32. Beluga Caviar Anti-age kohottava kasvovoide kuullostaa houkuttelevalta :)

    marjaanaluo @ gmail.com

    VastaaPoista
  33. uusi tuttavuus, vaikka luonnonkosmetiikkaa käyntänkin. Voisin testata ainakin
    Ravitseva kasvonaamio
    No stress - kasvonaamio
    Geelikasvonaamio Madagascar Aloe

    Ruusu
    rosaleenaluo @ gmail.com

    VastaaPoista
  34. Ooh, kaikki sivuston shampoot ja ihonhoitotuotteet vaikuttais oikeinki ihanilta ja kokeilun arvosilta! Oon ite tutustunu ks. luonnonkosmetiikkaan aika heikonlaisesti, joten olis unelma päästä siihen nyt käsiksi!! :)

    -mm-m-
    eemiliii@hotmail.com

    VastaaPoista
  35. Itsellenikin uusi tuttavuus, vaikka luonnonkosmetiikkaa olen jo jonkin aikaa käyttänyt (ja jatkuvasti enenevissä määrin). Hiustenhoitotuotteet tulisivat tarpeeseen!

    aistitasolla (at) gmail.com

    VastaaPoista
  36. Puhdistava marokkolainen savipohjainen shampoo kiinnostaa erityisen paljon. Luonnonkosmetiikasta minulla on tahtoa tutustua enemmän kuin tietoa; eli vasta opettelemassa...
    flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
  37. SAUNA & SPA Luontaisöljy jaloille 120ml en ole koskaan panostanut ns. saunatuotteisiin ja jalat nimenomaan tulee laiminlyötyä. Tämä tuoksu kuulostaa varsinaiselta hemmottelutuotteelta joka tuo saunahetkeen ripauksen luxusta. Sitruunan tuoksu on lempparini ja voisin suorastaan kylpeä siinä, joten voin jo kuvitella, että tämä tuote on aivan mahtava.

    Olen hurahtanut viimeisen vuoden aikan luontaistuotteisiin enemmän ja enemmän. Esimerkiksi Less is moren kroppavoide ja suihkugeeli rauhoittivat kutisevan ihoni kerralla. Rakastan myös Stendersin, B'urts Beesin, Santen, Weledan ja Flown tuotteita. Unohdin varmaan jo monet ihanat luontaiskosmetiikkatuotteet. Parasta on, että näitä nykyisin saa lähi Prismasta.

    tiia68@gmail.com

    VastaaPoista
  38. valitsisin shampoita :) mukana arvalla! -ellu.-
    elina_myllykoski@hotmail.com

    VastaaPoista
  39. olis mielenkiintoista kokeilla Planeta Organica Algal Face Mask for Dry and Sensitive Skin jos voittais.. muuten kaupasta vois ottaa aivan mitä vain sopivaa

    VastaaPoista
  40. Tuo veitsiläinen yövoide kuulostaa mainiolta. Onnea lupasi se. Hiushoitotuotteeni on Santea ja Korresia. ihonhoitotuotteissa olen vasta siirtymässä luonnollisemmille vesille.
    varpu(dot)rautaniemi(at)kickturn(dot)fi

    VastaaPoista
  41. Valitsisin Organican ihonhoitotuotteen hellimään herkkää ja pintakuivaa ihoa. ♥

    VastaaPoista
  42. Olen vasta tutustumassa, ottaisin Elvyttävä kasvoseerumi Anti-age 30ml

    VastaaPoista
  43. Olen nyt käyttänyt Laveraa n. kk ja pidän siitä. Muutenkin luonnonmukaiset tuotteet kiinnostaa. Pyrin niitä ostamaan ja käyttämään. Jos voitto osuu kohdalle käytän sen Anti-Age sarjan tuotteisiin.

    VastaaPoista
  44. Olen kokeillut aiemmin muutamaa luonnonkosmetiikkatuotetta ja todennut ne ihan hyviksi. Uusia tuotteita kyllä haussa, jotta löytyisi ne omalle iholle sopivimmat. Kärsin hormoniaknesta, joten lähtisin kokeilemaan jotain noita kasvotuotteita. Hirveän paljon oli mistä valita, mutta jonkun kuorinnan tai naamion sekä puhdistuvoiteen ainakin ottaisin kokeiluun.

    VastaaPoista
  45. Yövoide herkälle iholle 50ml.. luonnonkosmetiikka on huisin tärkeä koska en halua tupata itseeni mitään ylimääräistä :))
    bikkenpilttuu@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Luonnonkosmetiikkaan siirryn sitä mukaan, kun edelliset purkit loppuvat. Toistaiseksi meikit lähtee kookosöljyllä ja silmiä kosteuttaa Estelle & Thildin ihana silmänympärysvoide.
    Mukaan nappaisin varmaan Shea vartalovoin, Pohjolan detox-saippuan ja Puhdistusemulsion kuivalle ja herkälle iholle. juhevu@utu.fi

    VastaaPoista
  47. Luonnonkosmetiikkaan siirryn sitä mukaan, kun edelliset purkit loppuvat. Toistaiseksi meikit lähtee kookosöljyllä ja silmiä kosteuttaa Estelle & Thildin ihana silmänympärysvoide.
    Mukaan nappaisin varmaan Shea vartalovoin, Pohjolan detox-saippuan ja Puhdistusemulsion kuivalle ja herkälle iholle. juhevu@utu.fi

    VastaaPoista
  48. Nyt käytössö jo jokunen Estelle&Thild. Mukaan lähtisi varmasti sheavoi vartalolle, herkän iho puhdistusvaahto sekä Pohjolan detox-saippua. juhevu@utu.fi

    VastaaPoista