maanantai 7. lokakuuta 2013

Menovinkki: Satamasta aavalle -taidenäyttely | Where to Go: Art Exhibition

Viime viikolla tassuteltiin toverin kanssa Joensuun Metropolin käytävää, kun kohdalle sattui avara ja valoisa tila, jonka ovella oli tällainen kyltti. Oli siinä ja hilkulla ettei hipsitty ohi, mutta pyörähdettiin sitten kuitenkin ovista sisään. Hyvin kannattava pyörähdys se olikin, oli nimittäin niin upeita töitä että olisi kannettu niitä mieluusti kotiin vaikka kaksin käsin jos ei olisi sellaista rajoittavaa tekijää kuin opiskelijabudjetti. 


Helena Vartiainen on enolainen kuvataiteilija, joka on hionut kaseiinitemperatekniikkaansa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Teokset ovat voimakkaan värisiä ja tunnelmallisia, eikä niistä nauttiakseen tarvitse olla taiteen asiantuntija tai edes tietää, mitä kaseiinitempera on (vaikka taiteilija itse varmasti kertoo mielellään, jos käyt kysymässä).
Satamasta aavalle -näyttelyn yhteistyökumppanina toimii Joensuun pursiseura ja se näkyikin hienosti tilan merihenkisessä somistuksessa. Noille sohville olisi voinut pitemmäksikin hetkeksi istahtaa rupattelemaan taiteilijan kanssa, joka työskenteli tilan takaosassa.

Aukioloajat näkyvät yllä, aikaa piipahtaa katsastamaan vaikka ohikulkumatkalla on lokakuun loppuun saakka. Näyttely sijaitsee Metropolissa entisen Alkon tiloissa (ks. kartta).

Kaikki kuvissa näkyvät teokset ovat Helena Vartiaisen. / All the paintings seen in this post are by Helena Vartiainen. 

In the middle of the shopping center Metropol in Joensuu there is a spectacular art exhibition! Naval- themed paintings of Helena Vartiainen are strong in colour and atmosphere. There is no entrance fee and the opening times are: Wednesday & Friday 11-18, Thursday 11-16.30. The map of the shopping center is here, the space in which the exhibition is situated is number 1.11. You can see leaflet of the exhibition in Russian here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti