sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Hitti vai huti, osa 4 | Hit or Miss, part 4
Olisi taas hitti vai huti -postauksen aika! Tällainen satsi tavaraa tuli kannettua kirppikseltä kotiin viime marraskuussa. Lähes kaikille ostoksille onnistuin tuolloin antamaan jonkinlaisen järkevän selityksen, mutta nythän se nähdään että olivatko selitykset riittävän painavia.Valkoinen kori ripustuskahvoilla on tämän kesää nököttänyt takapihan pöydällä. Latjasin siihen lasipulloja ennen valmistujaisia ja tökin rehun sinne, toisen tänne. Nyt se pitäisi raivata pois ja pullotkin voisi viedä lasinkeräykseen, tuleehan noita uusia. Korin tarpeellisuus on vieläkin vähän kysymysmerkki, kun ei sille tuon koristevirkansa jälkeen ole tiedossa uutta tehtävää. Tässä kohtaa on pakko sanoa, että ei se nyt mikään hirmuinen hitti ole, muttei oikeastaan hutikaan. Aika näyttää, onko se todella tarpeellinen.

Mitä Quo Vadikseen tulee, en ole vielä ehtinyt sitä lukemaan. Kirjahyllyn täyttönähän se vain on.


Sarvikuonon kohtalon te jo tiedättekin. Tuolla se kirjahyllyn päällä nököttää edelleen, estämässä opuksia putoamasta pahaa-aavistamattomien ohikukijoiden niskaan. Hittihän se, koska joka kerta se jaksaa huvittaa kun siihen silmät sattuvat.


Hopeanvärisen metallivadin tarpeellisuus oli ostohetkellä kaikkein suurin kysymysmerkki, mutta se on kuitenkin ollut näistä hankinnoista ehkä kaikkein ahkerimmassa käytössä. Sillä on muun muassa tarjoiltu piparitaikinatryffeleitä pikkujouluissa ja poltettu kynttilöitä toverien häissä ja polttareissa. Tärkeitä tehtäviä.


Kahvikupeille löytyi lautaset äidin kaapeista (olivat toimineet kukkaruukkujen aluslautasina jo jokusenkymmentä vuotta). Sekä kupit että lautaset saivat uuden elämän ja pääsivät ihan tositoimiin kun juotiin iltapäiväteetä porukoiden takapihalla. Täytyy myöntää, että tämä taisi olla ainoa kerta kun ne ovat olleet käytössä, mutta aion varmasti huostaanottaa ne heti kun me muutetaan isompaan huusholliin.


Vaikka olin vahvasti sitä mieltä, että tähän kattilaan tulisi nimenomaan pelargonia, sitä siinä ei vieläkään ole. Joulun aikaan viime vuonna kattilassa majaili hyasintti. Pyhien jälkeen kattilaan asettui anopinhammas, eikä ole siitä mihinkään liikahtanut. Tuossa se tv-tason päällä töröttää lusikoineen päivineen.

Entäs ne korkokengät? No, kaikesta ihanuudestaan huolimatta olen käyttänyt niitä kahdesti. Ensimmäisen kerran keväällä, kun käytiin Tallinnan-risteilyllä siskonperheen kanssa. Laivalla ne olivat ihan sopivat sisäjalkineet, kun ei talvikengissä viitsinyt hiihtää koko aikaa. Toisen kerran taisivat olla jalassa jollakin ravintolareissulla, kun käytiin toverien kanssa ulkona syömässä. Toisin sanoen huti tuli tehtyä, sillä nuo ovat juuri sellaiset korkokengät jotka eivät ole riittävän juhlavat juhlatilanteisiin ja kuitenkin liian fiinit arkeen. Minä kun en vaan ole niitä ihmisiä jotka sipsuttaa seitsemän sentin koroilla ruokakaupassakin. Pitäisi kai myydä ne pois, nyyh.


This time in hit or miss: a bunch of second hand findings I made last November. The white basket is a bit of an uncertain case. It has been on our backyard table this summer as a decoration but I'm not sure what it's purpose is after that. Time will tell. The plastic rhinoceros has successfully been holding up my books ever since it moved to our house and it makes me smile, so it's definitely a hit. I was a little iffy about the small metal tray by the time I bought it, but it has proved to be useful in both my friend's wedding and bachelorette party as well as some other parties. So it's a hit! The cups found their plates from my mother's cupboard but they have only been in use once this far. So they are also a little unsure about whether they're a hit. They're not a miss, though, because they match perfectly with the dishes my mother had in store. The kettle is a hit, because it's perfect for flowers and plants to sit in. But the shoes, oh no. They are so wonderfully adorable but yet I have only worn them twice. The thing is, they aren't fancy enough for festive events yet too dressy for everyday use. (Unfortunately for the shoes, I'm not one of those girls who wear heels while grocery shopping.) They are a miss, but still I find it very difficult to sell them. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti