sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Valmistujaistuumailuja | Plans for Graduation Parties

Nyt kun gradu on jätetty, pääsee lopultakin keskittymään olennaiseen eli valmistujaisiin! Sitä vartenhan tässä on seitsemän köh, monta vuotta opiskeltu, että sitten sais pitää bileet, eikös se niin mene? Kauhea inspiraatio iski taas kun näin ihanan Matka maailmankaikkeuteen -blogin Jeminan kokoaman kevätjuhla-kollaasin.


Ensimmäinen mutta sinänsä epäolennainen dilemma on päivämäärä. Tai päivämäärät, koska suunnitteilla on pitää peräti kahdet eri pirskeet, toiset omassa kämpässä tovereille ja toiset porukoiden luona sukulais- ja tuttavajengille. Ensinnäkin viikonloppuja on tietenkin rajallinen määrä ja ihmisillä paljon menoa. Toisekseen mitään ei oikeastaan voi lyödä lukkoon ennen kuin selviää, että milloinka ne paperit lopulta pullahtaa pihalle sieltä yliopiston koneistosta. Kunhan nyt ensin sen gradun hyväksyisivät. Mutta ehtiihän tuota. (Niinhän sitä luulis.)

Sitä odotellessa voi kuitenkin suunnitella kaikkea olennaisempaa, niin kuin nyt tarjoiluja ja tilaisuuden luonnetta. 


Toverijuhlat ajattelin pitää valmistujaisbrunssi-nimikkeellä. Kutsuttuja tulee olemaan maksimissaan parikymmentä henkeä (missä vaiheessa mulle on kertynyt niin paljon kavereita?!). Toiveissa olisi, että jos säät vain yhtään sallii niin voisi ottaa tuon meidän pienen takapihan ikään kuin olohuoneen jatkeeksi, muuten voi tulla ahdasta. Tarjottavia olen sen verran ehtinyt miettiä, että ei mitään kauhean monimutkaista tai aikaaviepää. Enempi suolaista kuin makeaa, se on jo huomattu että meidän poppoolle ei näköjään täytekakut uppoa. 


Toiset juhlat pidettäis sitten maalla porukoiden luona, missä on vähän ("vähän") enempi tilaa. Kutsulistalla on varmaan kolmisenkymmentä henkeä ja tarkoitus olisi pitää vähän totuttua epämuodollisempi tilaisuus. Meillä kun on yleensä juhlittu valmistujaiset ynnä muut vähän juhlavammalla kattauksella (niin kuin yllä olevista kuvista näkyy), niin ajattelin että tällä kertaa tarjolla olisi salaatteja ja grillievästä ja muutenkin tilaisuus olisi puvuntakiton ja epävirallinen. Nämäkin juhlat olisi mukava pitää puutarhan puolella jos vain on sitä säätä. Säitähän piisaa, mutta harvemmin sellaisia puutarhajuhlia suosivia. Onneksi sisätiloihinkin mahtuu ihan kevyesti, niin juhlien onnistuminen ei ole kelistä kiinni.

Tänään aloin jo innoissani laatia kutsukortteja, vaikkei ne päivämäärätkään tosiaan ole edes tiedossa. Mutta sen voi aina lisätä viimeiseksi, nou problem! Juhlien valmistelu on kivaa. 

I'm already planning my graduation parties even though my thesis hasn't even been graded yet. What the hells, I'm almost 100% sure it's a pass. I'm going to have two different parties, the first ones for my friends and the second ones at my parent's place for relatives and family friends. For my friends I've been thinking arranging a nice little brunch. With relatives I think we're going to have some kind of barbeque. Our graduation parties have been rather formal in the past and I was thinking that this time it would be nice to keep it casual. Arranging parties is fun. 

Kuvituksena vanhoja otoksia aiemmista juhlallisuuksista. Kaksi ensimmäistä on omista kandidaattijuhlistani ja toiset kaksi siskon yo-juhlista. Kaakut sun muut on meillä aina äitin itse tekemiä. / The pictures are from my Bachelor's Degree -party and my sister's high school graduation party. The cakes and other servings are always homemade by our mom. 

2 kommenttia:

  1. Puutarhajuhlat, jee. Sitä on täällä varmaan ihan seonnut, kun kuulostaa tuollainen sosiaalinen tapahtuma ihan kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No alkaa kyllä kuulostaa aika huolestuttavalta. Mutta minustakin puutarhajuhlat olis aika jee. VÄRILLISIÄ LYHTYJÄ JOKA PAIKKAAN! Ai niin paitsi että on kesä ja valoisaa. Dang.

      Poista